Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Brexit υπόσχεται ο Corbyn, εάν κερδίσει στις επόμενες εκλογές

Επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Brexit υπόσχεται ο Corbyn, εάν  κερδίσει στις επόμενες εκλογές
Tο Εργατικό Κόμμα είναι βαθιά διχασμένο από το Brexit
Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του ηγέτη της βρετανικής αντιπολίτευση και επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn, πως θα προχωρήσει με το Brexit και θα επιδιώξει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους της αποχώρησης αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Όπως και το μεγαλύτερο τμήμα της Βρετανίας, το Εργατικό Κόμμα είναι βαθιά διχασμένο από το Brexit, με ορισμένους βουλευτές του να ζητούν νέο δημοψήφισμα ενώ άλλοι επιμένουν στη έξοδο από την ΕΕ, καθώς αντιπροσωπεύουν περιοχές που τάχθηκαν με μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της αποχώρησης στις κάλπες του 2016.   
Ο Corbyn, τον οποίο το Reuters χαρακτηρίζει ως έναν πολιτικό με ελάχιστο πάθος για την ΕΕ, 100 ημέρες πριν από το Brexit, ζητά ένα νέο χρονοδιάγραμμα για την αποχώρηση ή νέο δημοψήφισμα, προκειμένου να αποτρέψει μία έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση χωρίς συμφωνία. 
«Θα πρέπει να επιστρέψουμε και να διαπραγματευτούμε και να δούμε ποιο θα είναι το χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο 69χρονος πολιτικός στην εφημερίδα Guardian, όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει αν κερδίσει στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με σκοπό να άρει το αδιέξοδο στο κοινοβούλιο
Ερωτηθείς για το τι θα ακολουθήσει στη στάση του Εργατικού Σώματος αν διεξαχθεί δημοψήφισμα, ο  Corbyn είπε:
«θα ήταν θέμα του κόμματος να αποφασίσει ποια θα είναι η πολιτική του αλλά η πρότασή μου αυτή τη στιγμή είναι ότι προχωράμε, προσπαθώντας να αποκτήσουμε μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, στην οποία θα είμαστε σε θέση να είμαστε κατάλληλοι εμπορικοί εταίροι».
Η Βρετανία αναμένεται να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου 2019.
Η πρωθυπουργός Theresa May επέτυχε συμφωνία εξόδου με τις Βρυξέλλες αλλά αναγκάστηκε να προβεί σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία την περασμένη εβδομάδα, αφού αναγνώρισε ότι θα χάσει με μεγάλη διαφορά, εάν την έφερνε προς επικύρωση άμεσα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης