Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (πρωθυπουργός Ολλανδίας): Εργαζόμαστε σκληρά για να αποτρέψουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Rutte (πρωθυπουργός Ολλανδίας): Εργαζόμαστε σκληρά για να αποτρέψουμε ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Η συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας είναι η καλύτερη δυνατή υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας
Την θέση ότι όλοι στην ΕΕ εργάζονται σκληρά έτσι ώστε να αποτραπεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Ιάπωνα ομόλογο του Shinzo Abe.
«Η Ιαπωνία και οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζονται «σκληρά» για να αποφευχθεί ο κίνδυνος του Brexit χωρίς συμφωνία.
Συμφωνώ απόλυτα με τον πρωθυπουργό Abe ότι πρέπει να αποτρέψουμε το Brexit χωρίς συμφωνία κι εργαζόμαστε πολύ σκληρά προκειμένου να μη φθάσουμε εκεί» τόνισε ο Rutte, ο οποίος σήμερα Πέμπτη 10/1 θα έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό της Μ. Βρετανίας Theresa May σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή λύση ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας στις 15/1 στη βρετανική Βουλή.
«Αυτή τη στιγμή, εργάζομαι πολύ σκληρά, σε στενή συνεργασία με τους Γάλλους, με τους Γερμανούς και άλλους προκειμένου να βοηθήσω τη βρετανίδα συνάδελφό μου ώστε να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία της επόμενης εβδομάδας με επιτυχία» τόνισε ο Rutte, αναφέροντας πως η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι με την Βρετανίδα πρωθυπουργό ήταν η καλύτερη δυνατή με δεδομένους τους όρους που έθετε η Βρετανία για τα σύνορα με την Ιρλανδία.
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη May για να προσφέρουμε όποια βοήθεια μπορούμε κατά τη διάρκεια της περιόδου πριν από την ψηφοφορία» είπε ο Rutte ενώ και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επεσήμανε πως η αποχώρηση της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα έχει «μεγάλες επιπτώσεις» για τις πολλές ιαπωνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται και διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις στο ΗΒ, καθώς και για την ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης