Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον του Προέδρου Maduro

Βενεζουέλα: Μαζική διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον του Προέδρου Maduro
Μαζική διαδήλωση εναντίον του Προέδρου Maduro στη Βενεζουέλα 
Χιλιάδες υποστηρικτές της αντιπολίτευσης στην Βενεζουέλα βαδίζουν σήμερα (23/1) στους δρόμους της πρωτεύουσας Καράκας, σε μία προσπάθεια να αναζωπυρώσουν την πίεση στον Πρόεδρο Nicolas Maduro.
Οι συγκεντρώσεις ενδέχεται να συσπειρώσουν την στήριξη της αντιπολίτευσης στο πρόσωπο του νέου προέδρου της Βουλής, Juan Guaido, ο οποίος έχει καλέσει τις ένοπλες δυνάμεις να αποκηρύξουν το καθεστώς Maduro και θα μπορούσε να αναλάβει καθήκοντα μεταβατικού προέδρου σε περίπτωση ανατροπής των «τσαβίστας».
Αντι-συγκέντρωση ετοιμάζει από την πλευρά του το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.
Ο Juan Guaido έχει σημειώσει πως είναι διατεθειμένος να αμνηστεύει στρατιωτικούς που θα διακόψουν την συνεργασία με το καθεστώς, αν και όσοι έχουν αναμειχθεί άμεσα σε εγκλήματα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν κυρώσεις.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκφράσει την στήριξή τους στον Juan Guaido δια στόματος του αντιπροέδρου Mike Pence, επισημαίνεται.
Απαντώντας στο άρθρο του Mike Pence, ο Πρόεδρος Maduro είπε πως διέταξε αναθεώρηση των διπλωματικών σχέσεων με τις ΗΠΑ κι ότι θα ανακοινώσει μέτρα εντός των επόμενων ωρών.
Η Εθνοσυνέλευση, ο μοναδικός θεσμός στην Βενεζουέλα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, έχει παροπλιστεί πολιτικά από το Ανώτατο Δικαστήριο, όμως εξακολουθεί να αναγνωρίζεται ως νομοθετική εξουσία από την Ουάσιγκτον, πολλές λατινοαμερικανικές χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης