Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Σε παράταση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ πέραν της 29/3 προσανατολίζεται η κυβέρνηση May

BBC: Σε παράταση της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ πέραν της 29/3 προσανατολίζεται η κυβέρνηση May
Παραμένει ασαφής ο τρόπος με τον οποίο η χώρα θα εγκαταλείψει την ΕΕ, ανοίγοντας τη δυνατότητα μιας μη εξόδου
Για παράταση της ημερομηνίας αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ για άλλες δύο εβδομάδες πέραν της 29ης Μαρτίου έκανε λόγο η επικεφαλής της Κάτω Βουλής Andrea Leadsom.
Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC υπογράμμισε πως η Βρετανία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αποφασίσει για τη συμφωνία εξόδου από την ΕΕ
μετά και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί από την άρνηση του βρετανικού Κοινοβουλίου να ψηφίσει την πρόταση της πρωθυπουργού Theresa May.
«Παραμένει ασαφής ο τρόπος με τον οποίο η χώρα θα εγκαταλείψει την ΕΕ, ανοίγοντας τη δυνατότητα μιας μη εξόδου» δήλωσε η Leadsom.
Το Βρετανικό Κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει μια σειρά τροπολογιών την Τρίτη (29/1), καθώς ο χρόνος της αποχώρησης της Βρετανίας μετρά αντίστροφα.
«Θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία, πιστεύω ότι θα το κάνουμε και θα διατηρήσουμε μια πολύ καλή σχέση με τους φίλους και τους γείτονές μας στην ΕΕ και είμαι απολύτως βέβαιη ότι και η ΕΕ δεν θα μας αρνιόταν μερικές επιπλέον εβδομάδες εάν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό».
Απαντώντας στο «εάν αυτό σημαίνει την επέκταση του Brexit κατά μια διετία η Leadsom είπε στο BBC:
«Δεν σημαίνει απαραίτητα αυτό. Νομίζω ότι θα θέλαμε να το σκεφτούμε προσεκτικά. Όμως, όπως έχουν έρθει τα πράγματα πιστεύω ότι θα έχουμε την στήριξη και από τα δύο μέλη του Κοινοβουλίου και με καλή θέληση και αποφασιστικότητα θα στηρίξουμε τη συμφωνία για το Brexit».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης