Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 11% για την Tesla - H σημαντική εξέλιξη στην Κίνα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Musk

Ράλι 11% για την Tesla - H σημαντική εξέλιξη στην Κίνα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Musk
Tο γεγονός ότι ο Musk κέρδισε την έγκριση του FSD στην αγορά-κλειδί της Κίνας αποτελεί καμπή για την ιστορία της Tesla
Ράλι 11% σημειώνει η μετοχή της Tesla, η οποία εξασφάλισε προσωρινή έγκριση από το Πεκίνο για την κυκλοφορία του λογισμικού υποβοήθησης οδήγησης στην Κίνα, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αιφνιδιαστικής επίσκεψης του CEO Elon Musk στη μεγαλύτερη αγορά της Tesla εκτός των ΗΠΑ.
Οι κινεζικές αρχές συμφώνησαν να επιτρέψουν στην Tesla να εισαγάγει τη λύση Full Self Driving, αξιοποιώντας την τεχνολογία χαρτογράφησης και πλοήγησης της Baidu, του κινεζικού τεχνολογικού κολοσσού.
Μέσω αυτής της συνεργασίας με την Baidu, η Tesla όχι μόνο απέκτησε το απαραίτητο τεχνολογικό πλαίσιο, αλλά και αντιμετώπισε βασικές ρυθμιστικές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων, διευκολύνοντας την πορεία για την ανάπτυξη του FSD.
Πέρα από τις καθιερωμένες λειτουργίες της μηχανής αναζήτησης, η Baidu έχει επιχειρήσει εκτενώς στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Κίνας

Σύμφωνα με το Reuters, το πράσινο φως από το Πεκίνο δόθηκε μετά από συζητήσεις μεταξύ του Musk και υψηλόβαθμων Κινέζων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Li Qiang, πρώην ηγέτη του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαγκάη, όπου η Tesla έχτισε την κατασκευαστική της βάση.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Musk συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον Robin Zeng, πρόεδρο της Contemporary Amperex Technology, βασικού προμηθευτή μπαταριών της Tesla.
«Το γεγονός ότι ο Musk κέρδισε την έγκριση του FSD στην αγορά-κλειδί της Κίνας αποτελεί κατά την άποψή μας καμπή για την ιστορία της Tesla», αναφέρουν οι αναλυτές της Wedbush σε σημείωμά τους.
«Ενώ η μακροπρόθεσμη ιστορία αποτίμησης της Tesla εξαρτάται από το FSD και το αυτόνομο, ένα βασικό κομμάτι που λείπει σε αυτό το παζλ είναι η διάθεση του FSD από την Tesla στην Κίνα, το οποίο είναι πλέον μια τελειωμένη συμφωνία», πρόσθεσαν.
«Εάν ο Musk είναι σε θέση να λάβει έγκριση από το Πεκίνο για τη μεταφορά των δεδομένων που συλλέγονται στην Κίνα στο εξωτερικό, αυτό θα είναι καθοριστικό γύρω από την επιτάχυνση της εκπαίδευσης των αλγορίθμων της για την αυτόνομη τεχνολογία της σε παγκόσμιο επίπεδο», τονίζουν οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης