Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Οι χώρες που αναγνώρισαν τον Guaido επιδιώκουν να «βάλουν φωτιά» στη Βενεζουέλα

Τουρκία: Οι χώρες που αναγνώρισαν τον Guaido επιδιώκουν να «βάλουν φωτιά» στη Βενεζουέλα
Σταθερά στο πλευρό του Nicolas Maduro η Τουρκία, που επιτίθεται στις χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τον Guaido
Επίθεση στις χώρες, που έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας τον Juan Guaido, εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu.
Τις κατηγόρησε ότι, με τη στάση τους αυτή εντείνουν τα προβλήματα της Βενεζουέλας και τιμωρούν εκατομμύρια πολίτες της χώρας.
Η Τουρκία έχει υποστηρίξει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro σε αντίθεση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και αρκετές λατινοαμερικανικές χώρες οι οποίες έχουν αναγνωρίσει τον Guaido.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, ο οποίος ενίσχυσε τους οικονομικούς και πολιτικούς δεσμούς με το Καράκας, κάλεσε τον Maduro να σταθεί στο ύψος του ενώ έκανε λόγο για «αντιδημοκρατικές εξελίξεις», σημειώνει το Reuters.
Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu ότι οι χώρες που υποστήριζαν το Guaido θα έπρεπε να εργαστούν για διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κρίσης της Βενεζουέλας.
«Υπάρχει πρόβλημα σε μια χώρα, υπάρχει μια σπίθα που μπορεί να μετατραπεί σε φωτιά ανά πάσα στιγμή.
Σε αυτή την περίπτωση, θα έπρεπε να συμβάλλουν στη λύση του προβλήματος μέσω διαλόγου», δήλωσε ο Cavusoglu σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.
«Αλλά χειρίζονται σωστά τα πράγματα; Όχι. Αντίθετα, η εκδήλωση τροφοδοτήθηκε από το εξωτερικό. Ο λαός της Βενεζουέλας τιμωρείται από μια τέτοια προσέγγιση», είπε.
Ο Cavusoglu δήλωσε ότι η Τουρκία είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει συνομιλίες για τη Βενεζουέλα το 2018 μεταξύ της Ουάσιγκτον και των χωρών της Λατινικής Αμερικής.
«Αλλά σήμερα, καμία από τις χώρες που έχουν λάβει αυτά τα μέτρα ενάντια στη Βενεζουέλα δεν έχει επιδιώξει διάλογο», ανέφερε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης