Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: H Ιταλία μπλοκάρει το κοινό ανακοινωθέν των «28» για την αναγνώριση του Guaido στη Βενεζουέλα

ΕΕ: H Ιταλία μπλοκάρει το κοινό ανακοινωθέν των «28» για την αναγνώριση του Guaido στη Βενεζουέλα
Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τον Guaido, καθώς έληξε το τελεσίγραφο της ΕΕ προς τον Nicolas Maduro
To κοινό ανακοινωθέν για την αναγνώριση του Juan Guaido ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας, με στόχο τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, μπλοκάρει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία.
Η μία μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αναγνωρίζουν τον Guaido, καθώς έληξε το τελεσίγραφο της ΕΕ προς τον Nicolas Maduro.
Ωστόσο, η Ιταλία παρέμεινε σιωπηλή εξαιτίας της διαίρεσης που υπάρχει στο θέμα αυτό στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού, σύμφωνα με το Reuters.
Ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Matarella κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει στην άκρη τις διαφορές της και να εκφράσει υποστήριξη προς τον Guaido.
«Πρέπει να επιδείξουμε ευθύνη και σαφήνεια με μια κοινή γραμμή την οποία έχουν υιοθετήσει όλοι οι εταίροι και σύμμαχοί μας στην ΕΕ», δήλωσε ο Matarella σήμερα στη Ρώμη.
Οι ιταλικής καταγωγής Βενεζουελανοί αποτελούν μια μεγάλη και με επιρροή ομάδα στη νοτιοαμερικανική χώρα.
«Η επιβολή τελεσιγράφων, κυρώσεων, το πάγωμα των αγαθών της Βενεζουέλας ... Αυτά μπορεί να σημαίνουν πως ανοίγει ο δρόμος για μια στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα, εξέχουσα προσωπικότητα του Κινήματος 5 Αστέρων, του ενός από τα δύο κόμματα που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.
«Το Κίνημα 5 Αστέρων και αυτή η κυβέρνηση ουδέποτε θα αναγνωρίσουν πρόσωπα που αυτοδιορίζονται πρόεδροι», πρόσθεσε.
Ο κυβερνητικός εταίρος των 5 Αστέρων, η Λέγκα, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του Guaido.
«Ο Maduro είναι ένας από τους τελευταίους αριστερούς δικτάτορες που έχουν απομείνει και κυβερνά με τη χρήση βίας και κάνει τον λαό του να λιμοκτονεί.
Η ελπίδα είναι πως θα διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές το συντομότερο δυνατό», ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του ο επικεφαλής της Λέγκας, Matteo Salvini.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης