Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε χαμηλά άνω των δύο ετών ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2019 - Στις 50,1 μονάδες ο PMI

Βρετανία: Σε χαμηλά άνω των δύο ετών ο κλάδος υπηρεσιών τον Ιανουάριο 2019 - Στις 50,1 μονάδες ο PMI
Τα στοιχεία για τον δείκτη PMI στη Βρετανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Σημαντική πτώση κατέγραψε η δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/2) στοιχεία της Markit, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,1 μονάδες, έναντι 51,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν οριακή πτώση του δείκτη στις 51 μονάδες.
Ο υποδείκτης που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες υποχώρησε για πρώτη φορά μετά τον Ιούλιο του 2016, ενώ οι ανεκτέλεστες εργασίες μειώθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο του 2019.
Παράλληλα, ο υποδείκτης που αφορά τη στελέχωση του κλάδου κατέγραψε την πρώτη πτώση από τα τέλη του 2012, ενώ αρκετές επιχειρήσεις επικαλέστηκαν την «αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα» και τις «ανησυχίες που σχετίζονται με το Brexit» πίσω από την επιβράδυνση.
Όσον αφορά τον δείκτη PMI ο οποίος αφορά τη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βρετανία, σημειώθηκε πτώση στις 50,3 μονάδες, έναντι 51,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον PMI δείχνουν ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου κινδυνεύει να υποχωρήσει περισσότερο, καθώς η κλίμακωση της αβεβαιότητας για το Brexit συμπίπτει με την ευρύτερη επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας», σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι εταιρείες αποφεύγουν τους κινδύνους και μειώνουν τα γενικά έξοδα, ενόψει της εξασθενημένης ζήτησης των πελατών και της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης