Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θετική η ΕΕ σε αλλαγές της συμφωνία για το Brexit - Απαιτείται περισσότερη δουλειά

Hunt (ΥΠΕΞ Βρετανίας): Θετική η ΕΕ σε αλλαγές της συμφωνία για το Brexit - Απαιτείται περισσότερη δουλειά
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τονισε ότι ο χρόνος των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία είναι λίγος
Την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων που σχετίζονται με το Brexit εξέφρασε σήμερα (5/3) ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Jeremy Hunt, τονίζοντας ότι υπάρχουν «θετικά σημάδια» από τις Βρυξέλλες για αλλαγές της τρέχουσας συμφωνίας.
Ειδικότερα, ο Βρετανός υπουργός επανέλαβε την πρόσθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο χρόνος διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία είναι λίγος.
«Ο χρόνος είναι λίγος, αλλά σε σύγκριση με το που βρσκόμασταν πριν από ένα μήνα, η κατάσταση έχει αλλάξει προς μία θετική κατεύθυνση», ανέφερε στο ραδιόφωνο του BBC ο κ. Hunt, προσθέτοντας ότι «νομίζω πως τα σημάδια που λαμβάνουμε είναι αρκετά θετικά, δε θέλω να υπερβάλλω επειδή πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει».
Ο Βρετανός ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι «νομίζω ότι η ΕΕ αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι μπορούμε να περάσουμε μία συμφωνία από το κοινοβούλιο, επειδή βλέπουν σημάδια που έρχονται από τον κόσνο
Παράλληλα, ο Jeremy Hunt ανέφερε ότι είναι «σημαντικό» το Ηνωμένο Βασίλειο να μην παγιδευτεί σε μία τελωνειακή ένωση με την ΕΕ επ' αορίστον, διευκρινίζοντας ότι η χώρα είναι ανοικτή σε διαφορετικά είδη εγγυήσεων αναφορικά με το ιρλανδικό backstop.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης