Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Μια συμφωνία για το Brexit έδειχνε κοντά το Σάββατο (9/3), αλλά απορρίφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της May

Reuters: Μια συμφωνία για το Brexit έδειχνε κοντά το Σάββατο (9/3), αλλά απορρίφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της May
Μία συμφωνία για το Brexit φαινόταν κοντά το περασμένο Σάββατο (9/3), ωστόσο το σχέδιο απορρίφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της May, όπως μεταδίδει το «Reuters»
Μία συμφωνία για το Brexit έδειχνε να βρίσκεται κοντά το περασμένο Σάββατο (9/3), όταν η ΕΕ υπέδειξε νόμιμους τρόπους για να μπορεί το Λονδίνο να εγκαταλείψει μονομερώς το αμφισβητούμενο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, ωστόσο το σχέδιο απορρίφθηκε από το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, όπως μεταδίδει σήμερα (11/3/2019) το «Reuters», επικαλούμενο πηγές του μπλοκ.
Οι διαπραγματευτές της ΕΕ για το Brexit ενημέρωσαν σήμερα τους απεσταλμένους των 27 υπολοίπων κρατών της ΕΕ σχετικά με την κατάσταση των συνομιλιών, οι οποίες έχουν βρεθεί σε τέλμα, μόλις 18 ημέρες πριν από την αποχώρηση της Βρετανίας, στις 29 Μαρτίου.
Το βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα μια σειρά κρίσιμων ψηφοφοριών σχετικά με το Brexit.
«Το βράδυ του Σαββάτου φάνηκε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες βρίσκονταν κοντά σε μια συμφωνία», όπως ειπώθηκε στους απεσταλμένους, σύμφωνα με πηγή του «Reuters», που ενημερώθηκε για τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών.
«Αλλά τελικά, η (Βρετανίδα) πρωθυπουργός δεν κατάφερε να πείσει το υπουργικό συμβούλιο, κάτι που μεταβίβασε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας την Κυριακή το βράδυ», συνέχισε η ίδια πηγή.
Στους απεσταλμένους ειπώθηκε επίσης ότι οι 27 εθνικοί ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν χωρίς τη May για το Brexit, στις 21 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, και ότι δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης