Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο πλευρό του Λίβυου Στρατάρχη Haftar ο Αιγύπτιος πρόεδρος Sisi - Συνάντηση στο Κάιρο για τις εξελίξεις στη Λιβύη

tags :
Στο πλευρό του Λίβυου Στρατάρχη Haftar ο Αιγύπτιος πρόεδρος Sisi - Συνάντηση στο Κάιρο για τις εξελίξεις στη Λιβύη
Ο Sisi είναι ο πρώτος ηγέτης που συναντάται με τον Λίβυο στρατιωτικό διοικητή Hafrat από τότε που ξεκίνησαν οι στρατιωτικές εκκαθαρίσεις στην Τρίπολη της Λιβύης
«Άνοιγμα» προς τη Λιβύη κάνει ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fatah al Sisi ο οποίος είναι ο πρώτος ηγέτης που συναντάται με τον Λίβυο στρατιωτικό διοικητή Halifa Hafrat στο Κάιρο, από τότε που ξεκίνησαν οι στρατιωτικές εκκαθαρίσεις του Λίβυου Στρατηγού εναντίον της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Θέμα της συνάντησης, οι εξελίξεις στην Λιβύη, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αιγύπτιου προέδρου χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες της συνάντησης.
Από τις 4 Απριλίου, οπότε και ξεκίνησαν οι επιθέσεις του Στρατάρχη Haftar στα νότια προάστια της Τρίπολης της Λιβύης μεταξύ των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας, την οποία έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα, και των ανδρών του στρατάρχη Haftar,
τουλάχιστον 121 έχουν χάσει τη ζωή τους και 561 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Το γραφείο της υπηρεσίας του στη Λιβύη, το οποίο δεν διευκρινίζει σχετικά με τον αριθμό των αμάχων που έχουν πέσει θύμα της σύγκρουσης, καταδίκασε στον λογαριασμό του στο Twitter "τις επανειλημμένες επιθέσεις κατά του νοσηλευτικού προσωπικού" και των ασθενοφόρων στην Τρίπολη.
Την ίδια ώρα το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA) γνωστοποίησε ότι 13.500 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις μάχες, 900 από τους οποίους έχουν καταφύγει σε κέντρα υποδοχής.
Εκτός από τις χερσαίες μάχες, οι δύο πλευρές πραγματοποιούν καθημερινά αεροπορικές επιδρομές και αλληλοκατηγορούνται ότι βάζουν στο στόχαστρο αμάχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης