Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - Βενεζουέλα: Να στηρίξουν την αντιπολίτευση καλεί στενούς συνεργάτες του Maduro ο Bolton

ΗΠΑ - Βενεζουέλα: Να στηρίξουν την αντιπολίτευση καλεί στενούς συνεργάτες του Maduro ο Bolton
Να εγκαταλείψουν τον Nicolas Maduro και να στηρίξουν την αντιπολίτευση, κάλεσε τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουέλας ο John Bolton, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Trump
Να εγκαταλείψουν τον Nicolas Maduro και να στηρίξουν την αντιπολίτευση, κάλεσε ονομαστικά τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Βενεζουέλας ο John Bolton, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Donald Trump, προειδοποιώντας ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί «όλες τις επιλογές στο τραπέζι».
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Bolton απευθύνθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Άμυνας, Vladimir Padrino, τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Maikel Moreno, και τον διοικητή της προεδρικής φρουράς, Ivan Rafael Hernandez Dala, υποστηρίζοντας ότι και οι τρεις έχουν πει στην αντιπολίτευση ότι ο Maduro πρέπει να παραχωρήσει την εξουσία στον Juan Guaido.
Αν και δεν παρουσίασε καμία απόδειξη ότι οι τρεις στενοί συνεργάτες του Maduro έχουν δηλώσει πρόθυμοι να στραφούν εναντίον του, επέμεινε ότι η αντιπολίτευση ενημερώνει την αμερικανική κυβέρνηση για τις συζητήσεις τους.
«Ο πρόεδρος (Trump) θέλει μια ειρηνική μετάβαση της εξουσίας από τον Maduro στον Guaido.
Αυτό είναι ακόμη εφικτό, αν ικανός αριθμός στελεχών του καθεστώτος αποφασίσουν να στηρίξουν την αντιπολίτευση», είπε.
Ο σύμβουλος του Trump προειδοποίησε, παράλληλα, τη Ρωσία να μην αναμιχθεί στην περιοχή ενώ κατηγόρησε την Κούβα ότι στηρίζει το καθεστώς Maduro.
Είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Καράκας «και άλλα πράγματα τα οποία δεν θα συζητήσω».
«Αν αυτή η προσπάθεια αποτύχει, θα βυθιστούν σε μια δικτατορία από την οποία υπάρχουν ελάχιστες εναλλακτικές», είπε σχολιάζοντας τη «θαρραλέα» προσπάθεια του Guaido να ανατρέψει τον Maduro.
Επέμεινε όμως ότι «δεν πρόκειται για πραξικόπημα» –δεδομένου ότι οι ΗΠΑ θεωρούν τον Guaido νόμιμο πρόεδρο– και σχολίασε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από τα γεγονότα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης