Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Περιμέναμε τις τουρκικές προκλήσεις – Είμαστε έτοιμοι

Χριστοδουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Περιμέναμε τις τουρκικές προκλήσεις – Είμαστε έτοιμοι
Θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης όλων όσων συμμετέχουν στις τουρκικές επιχειρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ είπε ο κ.Χριστοδουλίδης
Την θέση ότι η Κύπρος περίμενε προκλητικές κινήσεις από την Τουρκία και ότι είναι έτοιμη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να αποστείλει το πλοίο – γεωτρύπανο Φατίχ για έρευνες δυτικά της Πάφου και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 και κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του State Department που ζητά από την Άγκυρα να μην προχωρήσει σε παράνομες γεωτρήσεις, ο Κύπριος ΥΠΕΞ είπε ότι ανάλογες τοποθετήσεις έχουν υπάρξει και από την ΕΕ αλλά και από άλλα κράτη, ανάμεσα τους και η Ρωσία.
«Η κυπριακή πλευρά περίμενε αυτές τις προκλήσεις και είχε προετοιμάσει έγκαιρα τις αντιδράσεις της.
Ήδη από τον Μάρτιο του 2018 είχε καταφέρει να περάσει σε κείμενο της ΕΕ την καταδίκη ενδεχόμενων ανάλογων ενεργειών, που τώρα η Τουρκία τις έκανε πράξη» υποστήριξε ο κ.Χριστουδουλίδης, τονίζοντας ότι η Κύπρος δεν επιθυμεί την στρατιωτικοποίηση αυτής της διένεξης, κάτι που, όπως είπε, ίσως να επιθυμούσε η Τουρκία.
«Ο προσανατολισμός της Λευκωσίας είναι ξεκάθαρος.
Επιθυμούμε να λύσουμε το θέμα εκεί που έχουμε το πλεονέκτημα βάσει και του διεθνούς δικαίου» είπε ο κ.Χριστοδουλίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης όλων όσων συμμετέχουν στις τουρκικές επιχειρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης