Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ασφυκτικές πιέσεις σε May να παραιτηθεί την ερχόμενη βδομάδα

Reuters: Ασφυκτικές πιέσεις σε May να παραιτηθεί την ερχόμενη βδομάδα
H May διστάζει να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της επίπτωσης που θα είχε αυτό στην όποια μελλοντική συμφωνία για το Brexit
Νέες πιο σκληρές πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theressa May, καθώς η περίφημη Επιτροπή 1922 της ζητά να δηλώσει την ημερομηνία αποχώρησής της την επόμενη κιόλας εβδομάδα.
Η παραίτησή της δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μετά τη συνάντησή της με τους ηγέτες της ομάδας Συντηρητικών βουλευτών προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Graham Brady, πρόεδρος της Επιτροπής 1922, η οποία έχει πολύ μεγάλη επιρροή, δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC πως ζητήθηκε από τη May «σαφήνεια» στη συνάντηση της επόμενης Τετάρτης, αφού απέτυχε να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της για το Brexit.
«Θα ήταν παράξενο αυτό να μην οδηγήσει σε μια ξεκάθαρη κατανόηση (του πότε θα φύγει) στο τέλος της συνάντησης», πρόσθεσε.
Η May έχει υποσχεθεί πως θα αποχωρήσει αν οι βουλευτές στηρίξουν τη συμφωνία που έκλεισε με τις Βρυξέλλες για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Όμως η πρωθυπουργός υπέστη βαριά ήτα σε τρεις προσπάθειές της να περάσει από τη Βουλή η συμφωνία της, η οποία καταψηφίστηκε από βουλευτές του ίδιου του κόμματός της, οι οποίοι θέλουν έναν πολύ πιο ξεκάθαρο διαχωρισμό από τις Βρυξέλλες και επιθυμούν τη διενέργεια δεύτερου δημοψηφίσματος προκειμένου να αντιστραφεί η διαδικασία του Brexit.
Ο Brady εκτίμησε πως η May διστάζει να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία λόγω της επίπτωσης που θα είχε αυτό στην όποια μελλοντική συμφωνία για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης