Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ.Βρετανία: Πλειοψηφία ενός βουλευτή διαθέτει πλέον ο Johnson – Εκλογική ήττα Συντηρητικών στην Ουαλία

tags :
Μ.Βρετανία: Πλειοψηφία ενός βουλευτή διαθέτει πλέον ο Johnson – Εκλογική ήττα Συντηρητικών στην Ουαλία
Ήταν το πρώτο εκλογικό τεστ για τον Boris Johnson από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως πρωθυπουργός
Σημαντικό πλήγμα στους Συντηρητικούς επέφεραν οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, οι οποίοι κατάφεραν να κερδίσουν την επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια της Ουαλία Brecon – Radnorshire και άρα να κερδίσουν μια ακόμα έδρα στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης των Συντηρητικών του Boris Johnson – η οποία εξαρτάται από τη στήριξη του Ενωτικού Δημοκρατικού Κόμματος της Β. Ιρλανδίας (DUP) – να μειωθεί σε μόλις μια έδρα.
Συγκεκριμένα, οι Συντηρητικοί διαθέτουν 310 έδρες και έχουν τη στήριξη του DUP που διαθέτει 10 έδρες, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαθέτουν συνολικά 319 έδρες επί συνόλου 650 εδρών στη Βουλή των Κοινοτήτων.
Αυτό σημαίνει ότι ο Boris Johnson, ο οποίος μετρά ήδη την πρώτη εκλογική του ήττα από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Μ. Βρετανίας, κάθε άλλο παρά εύκολο έργο θα έχει μπροστά του τους επόμενους μήνες όσον αφορά την υλοποίηση του σχεδιασμού του για το Brexit.
Καθώς πλέον μια και μόνο παραίτηση βουλευτή των Συντηρητικών θα είναι αρκετή έτσι ώστε ο Johnson να μην μπορεί να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Κοινοτήτων.
Πάντως, το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν άσχημο μόνο για τους Συντηρητικούς αλλά και για τους Εργατικούς, οι οποίοι είδαν τα ποσοστά τους να πέφτουν κατά 12% και να περιορίζονται στην τέταρτη θέση πίσω από το Κόμμα του Brexit.
Συγκεκριμένα, στις χθεσινές εκλογές οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες έλαβε το 43,46% των ψήφων έναντι 38,98% των Συντηρητικών.
Στην τρίτη θέση το Κόμμα του Brexit με 10,4% και τέταρτοι οι Εργατικοί με 5,28%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης