Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn: Ο Johnson πρέπει να έρθει στη Βουλή και να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία

tags :
Corbyn: Ο Johnson πρέπει να έρθει στη Βουλή και να αποκλείσει ένα Brexit χωρίς συμφωνία
Παράξενη για πολλούς λόγους η επιλογή της 12ης Δεκεμβρίου για εκλογές τόνισε ο Corbyn
Την θέση ότι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson πρέπει να εμφανιστεί στη Βουλή των Κοινοτήτων και να αποκλείσει ένα άτακτο Brexit διατύπωσε ο επικεφαλής των Εργατικών, Jeremy Corbyn.
Σε δηλώσεις του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV ο Corbyn ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι ο Johnson πράγματι θα προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, είπε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός «πρέπει να καταλάβει ότι η προστασία των θέσεων εργασίας και η προστασία της Συμφωνίας της Μεγάλης Βρετανίας και της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία είναι πολύ, πολύ σημαντικές».
«Οι προτάσεις του δεν καλύπτουν τίποτα από όλα αυτά» υπογράμμισε σχετικά με τα όσα προβλέπει η Συμφωνία Αποχώρησης ο Corbyn, ο οποίος σε ερώτηση για το εάν οι Εργατικοί μπορούν να κερδίσουν στις επόμενες εκλογές, απάντησε καταφατικά.
«Στις εκλογές του 2017 μας είχαν όλοι ξεγραμμένους.
Δείτε τι έγινε τελικά» υποστήριξε ο Corbyn, τονίζοντας ότι η επιλογή του Johnson για εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου είναι παράξενη για μια σειρά από λόγους, π.χ. είναι κοντά στα Χριστούγεννα, είναι λίγο μετά το τέλος το κλείσιμο των πανεπιστημίων ενώ υποστήριξε πως οι Εργατικοί θα ήθελαν μια εκλογική αναμέτρηση και νωρίτερα της 12ης Δεκεμβρίου, αν και είπε πως είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στο εσωτερικό του κόμματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης