Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Ν. Κορέα: Κατά 0,4% αναπτύχθηκε η οικονομία το γ΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 2%
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/12) στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, εν μέσω ασθενέσθερης δραστηριότητας στον κατασκευαστικό κλάδο.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αύξησης 1% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 2%, έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο 2%.
Οι κλάδοι μεταποίησης και υπηρεσιών είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην αύξηση του ΑΕΠ, καθώς η τριμηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,4% και +0,6% αντίστοιχα.
Αντίθετα, η δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου υποχώρησε κατά -4,9%, ενώ μεγαλύτερη ήταν η πτώση στον εφοδιασμό ηλεκτρικής ενέργεας, φυσικού αερίου και νερού, και συγκεκριμένα στο -13,6%.
Οι ιδιωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά +0,2%, δεχόμενες ώθηση κυρίως από τον τομέα διαρκών αγαθών, ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις κυβερνητικές δαπάνες διαμορφώθηκε στο +1,4%.
Όσον αφορά τις εξαγωγές, καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +4,6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά +1,2% σε τριμηνιαία βάση.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας δημοσίευσε τις εκτιμήσεις της για το 2020, προβλέποντας ότι το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 2% για το σύνολ του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης