Τελευταία Νέα
Διεθνή

Greenspan (πρώην Fed): Ισχυρή ανάκαμψη μετά την καταστροφή του β’ τριμήνου στις ΗΠΑ

Greenspan (πρώην Fed): Ισχυρή ανάκαμψη μετά την καταστροφή του β’ τριμήνου στις ΗΠΑ
Aν όλα τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ισχυρή ανάκαμψη το γ’ τρίμηνο, δήλωσε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης των ΗΠΑ, Alan Greenspan
Ισχυρή ανάκαμψη μετά την καταστροφή του β’ τριμήνου «βλέπει» ο πρώην πρόεδρος της Fed, Alan Greenspan.
Ο κορωνοϊός αναμφίβολα έπληξε καίρια την αμερικανική οικονομία, ωστόσο έχουν τεθεί οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ισχυρό comeback, υποστήριξε ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης.
«Το β’ τρίμηνο είναι πάρα πολύ δύσκολο, τραγικό» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Bloomberg.
«Ωστόσο, αν όλα τα πράγματα που σχετίζονται με τον ιό πάνε κατ’ ευχήν, είναι πολύ πιθανό να έχουμε ισχυρή ανάκαμψη το γ’ τρίμηνο.
Αυτό που με απασχολεί είναι τι κάνουμε από το δ’ τρίμηνο και έπειτα».
Ο Alan Greenspan, που ήταν υπεύθυνος χάραξης της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ, ως κεντρικός τραπεζίτης, από το 1987 έως το 2006, προειδοποίησε ότι το δημογραφικό είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα των ΗΠΑ.
Ο γηράσκων πληθυσμός και η μείωση της φορολογικής βάσης απειλούν τα συνταξιοδοτικά προγράμματα στις ΗΠΑ.
«Νομίζω ότι το δημογραφικό θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια σημαντικό παράγοντα για την επιβράδυνση της ανάπτυξης» είπε.
Η Fed, η οποία ξεκίνησε μια προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής για τη χάραξη πολιτικής νωρίτερα την Τρίτη, μείωσε τα επιτόκια σχεδόν στο μηδέν και προέβη σε μια σειρά από διευκολύνσεις για τους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας, ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες της πανδημίας.
Αυτές οι άνευ προηγουμένου ενέργειες ώθησαν ορισμένους να προειδοποιήσουν σχετικά με ηθικούς κινδύνους που ελλοχεύουν, αφού μια από τις δανειοδοτικές διευκολύνσεις περιλάμβανε αγορές χρέους υψηλής απόδοσης (σκουπίδια).
Ο Greenspan αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο περί αυτού, «υπάρχουν πιο σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης