Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συναγερμός στο στρατό - Όπλα και πυρομαχικά εξαφανίζονται τα τελευταία δέκα χρόνια

Γερμανία: Συναγερμός στο στρατό - Όπλα και πυρομαχικά εξαφανίζονται τα τελευταία δέκα χρόνια
Το διάστημα αυτό περισσότερα από 100 όπλα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες έχουν εξαφανιστεί από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας
Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές μετά την διαπίστωση ότι τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχει μια συνεχής εξαφάνιση όπλων και πυρομαχικών από το γερμανικό στρατό.
Υπολογίζεται ότι τη δεκαετία αυτή περισσότερα από 100 όπλα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες έχουν εξαφανιστεί από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.
Η γερμανική Welt, που αποκάλυψε το θέμα υποστηρίζει ότι ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει περίπου 48.000 σφαίρες και περισσότερα από 62 κιλά εκρηκτικά που εξαφανίστηκαν από το οπλοστάσιο μιας από τις πιο επίλεκτες ομάδες κομάντο, γνωστή με το γερμανικό ακρωνύμιο KSK, στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί θύλακες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Σε πολιτικό επίπεδο, γερμανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μύδρους κατά του Υπουργείου Άμυνας για τον χειρισμό του σκανδάλου.
Το κόμμα της Αριστεράς υποστήριξε πως "το ζήτημα εδώ είναι ότι δεξιοί κύκλοι είναι έτοιμοι να οπλιστούν. Η Αριστερά είχε επανειλημμένα επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο που υπήρχε εάν υπήρχαν δεξιοί εξτρεμιστικοί κύκλοι στη Bundeswehr [γερμανικός στρατός] ή αστυνομία που είχαν πρόσβαση σε πυρομαχικά και όπλα". Η υπουργός Άμυνας Annegret Kramp-Karrenbauer πρέπει "να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα με απόλυτη προτεραιότητα" τόνισε το κόμμα.
Οι Πράσινοι κατηγόρησαν από την πλευρά τους το Υπουργείο Άμυνας για "απίστευτη επιπολαιότητα". "Αυτό δείχνει απίστευτη επιπολαιότητα, αν δεν μπορούν πλέον να βρεθούν 60.000 δεσμίδες πυρομαχικών. Αυτό δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί, εάν όλοι είχαν ακολουθήσει τους κανονισμούς για τη διαχείριση των πυρομαχικών" καταλήγουν οι Πράσινοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης