Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates (Microsoft): To φθινόπωρο του 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα

Gates (Microsoft): To φθινόπωρο του 2021 η επιστροφή στην κανονικότητα
Ο εκ των ιδρυτών της Microsoft Bill Gates θεωρεί «κακή» την έως σήμερα απάντηση στην κρίση της πανδημίας
Παρά τις προσπάθειες για τον περιορισμό του κορωνοϊού, ο κόσμος δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα τουλάχιστον για έναν χρόνο από τώρα, εκτίμησε ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates σε συνέντευξή του στο Yahoo Finance.
«Η αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι η ίδια παγκοσμίως, κάτι που καθιστά αμφίβολο εάν το επόμενο φθινόπωρο επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή», δήλωσε Gates.
O ίδιος εδώ και χρόνια εκπέμπει συναγερμό για τις πανδημίες, και τον περασμένο Απρίλιο είχε τονίσει, μιλώντας στο δίκτυο PBS «ότι οι Αμερικανοί δεν θα ξεμπερδέψουν από τον Covid-19 μέχρι το φθινόπωρο του 2021».
«Δυστυχώς, καθώς μπαίνουμε στο φθινόπωρο, ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων επανέρχεται ξανά σε υψηλά επίπεδα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Gates στο Yahoo Finance.

Οι κίνδυνοι

«Και ο λόγος που αυτοί οι αριθμοί είναι τόσο υψηλοί είναι εν μέρει επειδή η απάντησή μας ήταν πολύ κακή».
Ωστόσο, ο Gates έδειξε σημάδια αισιοδοξίας στη συνέντευξή του υποδηλώνοντας ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό μέχρι το φθινόπωρο του 2021. «Πολλοί θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και στα γραφεία τους μέχρι τότε, τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά πάντα υπάρχει το ρίσκο πισωγυρισματος», δήλωσε ο Γκέιτς.
Τέλος, ο Gates τόνισε ότι υπάρχει μεν πιθανότητα να μην υπάρξει αποτελεσματικό εμβόλιο μέχρι το επόμενο φθινόπωρο αλλά η πιθανότητα αυτή είναι «τώρα πολύ, πολύ χαμηλή

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης