Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μαλαισία φιλοδοξεί να λάβει τα καλύτερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, μαζί και το ρωσικό Sputnik V

Η Μαλαισία φιλοδοξεί να λάβει τα καλύτερα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, μαζί και το ρωσικό Sputnik V
Η χώρα μετρά μέχρι στιγμής περίπου 47.500 κρούσματα κορωνοϊού και 309 θανάτους
Η Μαλαισία φιλοδοξεί να λάβει σύντομα τα καλύτερα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στον κόσμο για τον κορωνοϊό, περιλαμβανομένου του ρωσικού Sputnik V, ώστε να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού το πρώτο και τέταρτο τετράμηνο του 2021, τόνισε  ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Αυτή τη στιγμή (17/11) η Μαλαισία εξετάζει τα 10 κορυφαία υποψήφια εμβόλια που έχουν ολοκληρώσει τη φάση 3 των κλινικών δοκιμών και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες παραγωγής τους.
«Είμαστε βέβαιοι πως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι κορυφαίοι υποψήφιοι στον κόσμο όπως το Ινστιτούτο Έρευνας Γκαμαλέγια του οποίου το εμβόλιο (Sputnik V) έχει υποβληθεί στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, κάτι που θεωρούμε ως μια καλή ευκαιρία για την παροχή εμβολίων στους πολίτες μας» σημείωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων BERNAMA.
Ο Μαλαισιανός υπουργός Υγείας έκανε μνεία στο εμβόλιο των Pfizer και BioNTech που επίσης έχει περάσει επιτυχώς την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, καθώς και το υποψήφιο εμβόλιο της Κίνας - που υπολείπεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα της φάσης 3 - προσθέτοντας πως η Μαλαισία βρίσκεται σε συζητήσεις με τις εταιρείες παραγωγής.
«Παρόλα αυτά, η απόκτηση εμβολίων κατά της COVID-19 για τη χώρα μας θα εξαρτηθεί μετά από διεξοδικές εκτιμήσεις σε σχέση με την ποιότητα, την ασφάλεια, τις παρενέργειες και την καταχώριση των εμβολίων από τις παραγωγούς χώρες» πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Μαλαισία μετρά μέχρι στιγμής περίπου 47.500 κρούσματα κορονοϊού και 309 θανάτους.
Πάνω από 34.700 ασθενείς έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης