Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ - Στη Νέα Υόρκη οι πρώτες δόσεις

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού στις ΗΠΑ - Στη Νέα Υόρκη οι πρώτες δόσεις
Τις πρώτες δόσεις έλαβαν υγειονομικοί της πρώτης γραμμής - Πανηγυρισμοί Trump στο Twitter
Τα πρώτα εμβόλια σε Αμερικανούς, στο πλαίσιο του μαζικού προγράμματος εμβολιασμού που ξεκίνησε μετά την έκτακτη άδεια που χορήγησε η FDA, χορηγήθηκαν στη Νέα Υόρκη, ξεκινώντας εντατικά την μάχη ενάντια στην πανδημία.
Έτσι στις 14/12/2020 πραγματοποιήθηκαν εμβολιασμοί στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, μετά την επείγουσα έγκριση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.
Τις πρώτες δόσεις έλαβαν υγειονομικοί της πρώτης γραμμής.
Πρώτη ήταν μια νοσοκόμα στην εντατική του νοσοκομείου, η οποία χειροκροτήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας, ο οποίος παρακολουθούσε το γεγονός ζωντανά μέσω τηλεδιάσκεψης.
«Δεν ένιωσα τίποτα το διαφορετικό απ' όταν έκανα ένα οποιοδήποτε άλλο εμβόλιο», δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε:
«Νιώθω αισιόδοξη σήμερα, ανακουφισμένη.
Νιώθω ότι έρχεται η θεραπεία.
Ελπίζω αυτό να σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους μιας πολύ οδυνηρής περιόδου στην ιστορία μας. Θέλω να ενσταλάξω την εμπιστοσύνη ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές».

Η αντίδραση Trump

Λίγα μόλις λεπτά μετά τον εμβολιασμό της ο Αμερικανός πρόεδρος Trump έγραψε στο Twitter:
Screenshot_3.png
«Χορηγήθηκε το πρώτο εμβόλιο. Συγχαρητήρια ΗΠΑ! Συγχαρητήρια κόσμε!»

Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Νοσοκομεία στο Τέξας, στη Γιούτα και τη Μινεσότα γνωστοποίησαν επίσης ότι αναμένουν να παραλάβουν σήμερα (14/12) τις πρώτες δόσεις του εμβολίου επιλεγμένα νοσοκομεία, οι οποίες θα χορηγηθούν αμέσως.
Οι τρόφιμοι των γηροκομείων, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από την Covid-19, έχουν επίσης προτεραιότητα και αναμένεται να αρχίσουν να εμβολιάζονται την επόμενη εβδομάδα.
Εντούτους, όπως σημειώνουν οι New York Times, η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών, όμως, δεν θα εμβολιαστεί πριν από την Άνοιξη.
Οι πρώτες 2,9 εκατομμύρια δόσεις άρχισαν να μεταφέρονται στα κέντρα διανομής στις ΗΠΑ χθες (13/12), μόλις 11 μήνες αφότου η χώρα κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα Covid-19.
Έως τώρα οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει 16.286.343 κρούσματα και 299.489 θανάτους από τον ιό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης