Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο πλανήτης υποδέχεται «αθόρυβα» αλλά με ελπίδα το 2021 λόγω της πανδημίας

Ο πλανήτης υποδέχεται «αθόρυβα» αλλά με ελπίδα το 2021 λόγω της πανδημίας
Οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να περιορίσουν τα πλήθη που μπορούν να διαδώσουν τον COVID-19, περιορίζοντας έτσι τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο
Το νησί του Ειρηνικού της Τόνγκα έγινε η πρώτη χώρα που σηματοδότησε την αρχή του 2021.
Η «σιωπηλή» Πρωτοχρονιά είναι γεγονός φέτος καθώς η πανδημία άλλαξε ριζικά τη ζωή μας.
Εκατομμύρια όμως άνθωποι σε όλο τον κόσμο θα γιορτάσουν φέτος (2020) την Πρωτοχρονιά στο σπίτι λόγω του COVID-19 γράφει το Sky News.
Πολλοί εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς έχουν διαταραχθεί από την πανδημία καθώς οι κυβερνήσεις επιδιώκουν να περιορίσουν τα πλήθη που μπορούν να διαδώσουν τον COVID-19.

Μια ματιά στον κόσμο

Η Γαλλία έχει κινητοποιήσει 100.000 αστυνομικούς και χωροφύλακες για να διαλύσει τα κόμματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ.
Αυστραλοί αξιωματούχοι έχουν απαγορεύσει τη συγκέντρωση ανθρώπων κοντά στο Sydney Harbour Bridge για να παρακολουθήσουν την επίδειξη πυροτεχνημάτων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
 Warning signs are displayed on security fencing ahead of this year's firework display
Η διάσημη ετήσια εκδήλωση, η οποία συνήθως προσελκύει περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στο λιμάνι της πόλης, θα επιτρέπεται ζωντανά μόνο από εκείνους που ζουν στην περιοχή και τους επισκέπτες τους.
Ο πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Gladys Berejiklian είπε ότι όσοι ζουν στο κέντρο της πόλης μπορούν να προσκαλέσουν έως και 10 φίλους και την οικογένεια στα σπίτια τους για να γιορτάσουν.
Οι επισκέπτες μάλιστα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για... άδεια εισόδου στην περιοχή.
Οι μισές από τις γραμμές του μετρό στο Παρίσι θα κλείσουν επίσης το βράδυ για να αποθαρρυνθούν οι συγκεντρώσεις.

Δρακόντεια μέτρα και στη Λετονία για την πρωτοχρονιά

Αστυνομικοί και συνοριοφύλακες θα κάνουν περιπολίες στους δρόμους της Λετονίας την Πρωτοχρονιά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τηρείται το μέτρο της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που στοχεύει στο να αποτρέψει τις συναθροίσεις πολιτών, καθώς τα κρούσματα νέου κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα.
Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο.
Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, με τη συμβολή συνοριοφυλάκων και της Εθνοφρουράς, θα κάνουν περιπολίες στους δρόμους όσο διαρκεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας, κατά την οποία θα επιτρέπεται οι πολίτες να βγαίνουν από τα σπίτια τους μονάχα για λόγους υγείας ή για να πάνε στην εργασία τους.

Άλλαξε ο χρόνος στην Νέα Ζηλανδία!

Η Ν. Ζηλανδία μας ευχήθηκε ήδη Καλή χρονιά καθώς υποδέχθηκε ήδη το 2021.
Το Ώκλαντ στην Ν. Ζηλανδία θα είναι μια από τις λίγες πόλεις που θα μπορούν να αποχαιρετήσουν το 2020 με εορτασμούς καθώς αρκετές πόλεις, όπως το Λονδίνο και το Λας Βέγκας, έχουν ακυρώσει τις εκδηλώσεις τους στις 31 Δεκεμβρίου για να αποτρέψουν τη συγκέντρωση μεγάλων πλήθους κατά τη εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Αδιανόητες για άλλες χώρες του πλανήτη σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία

Η Νέα Ζηλανδία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες του πλανήτη που επιτρέπουν τις συναθροίσεις μετά την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από τον περασμένο Οκτώβριο.
«Είναι ένα σημαντικό ορόσημο.
Οι Νεοζηλανδοί κατάφεραν γι’ άλλη μια φορά να νικήσουν με τη συλλογική τους προσπάθεια την απειλή.

Δείτε το βίντεο με τους εορτασμούς

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης