Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ, Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το κλίμα μύριζε… μπαρούτι μέρες πριν - Τα εμπρηστικά tweets

ΗΠΑ, Εισβολή στο Καπιτώλιο: Το κλίμα μύριζε… μπαρούτι μέρες πριν - Τα εμπρηστικά tweets
Να είστε στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου και να είστε άγριοι, είχε γράψει προ ημερών ο Trump παρακινώντας σε δυναμική παρουσία
Οι πρωτοφανείς σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ, έχουν προκαλέσει παγκόσμιο σοκ, χαρακτηρίζοντας την χθεσινή μέρα 6 Ιανουαρίου ως την πιο ντροπιαστική στην ιστορία των ΗΠΑ, καθώς χιλιάδες οπαδοί του προέδρου Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, κίνηση που δεν έχει προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία.

Το κλίμα μύριζε… μπαρούτι

Eδώ και μέρες, υπήρχε μια πολεμική ατμόσφαιρα που υποκινούνται από σειρά εμπρηστικών δηλώσεων και αναφορών στα κοινωνικά δίκτυα.
Στις 6 Ιανουαρίου χιλιάδες υποστηρικτές του Trump συγκεντρώθηκαν στην Ουάσιγκτον, όπου ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος θα έκανε ομιλία, υποστηρίζοντας για άλλη μία φορά πως οι Δημοκρατικοί «έκλεψαν» την «εκλογική νίκη του» με νοθεία.
«Μεγάλη διαμαρτυρία στην Ουάσιγκτον στις 6 Ιανουαρίου» είχε γράψει στις 19 Δεκεμβρίου ο Donald Trump, σε ένα από τα πολλά tweets του για τη συγκεκριμένη ημέρα.
Image
Image 
Την παραμονή της 6ης Ιανουαρίου, μέλος της ομάδας Red-State Secession στο Facebook έγραψε: «Εάν δεν είστε διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσετε βία για να υπερασπιστείτε τον πολιτισμό, τότε ετοιμαστείτε να αποδεχτείτε τη βαρβαρότητα».
Ενώ ο Trump έγραψε, «Να είστε εκεί, να είστε άγριοι», στην «ημέρα λογαριασμού» όπως την χαρακτήρισε ο Trump, προκειμένου να «σώσουν την Αμερική» και να «σταματήσουν την κλοπή» των εκλογών που είχε χάσει.
Image
Στις 6 Ιανουαρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος, μπροστά σε ένα οργισμένο κοινό, στο πάρκο Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο είπε για άλλη μια φορά πως οι Δημοκρατικοί προχώρησαν σε νοθεία και προέτρεψε τους υποστηρικτές του να διαμαρτυρηθούν μπροστά από το Καπιτώλιο όπου την ίδια ώρα γινόταν η συνεδρίαση για την επικύρωση του αποτελέσματος των εκλογών.
Μάλιστα επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο Mike Pence, κατηγορώντας τον πως «κάνει πίσω» και πάει να επικυρώσει το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας «αξιολύπητους» Ρεπουμπλικάνους αξιωματούχους που δεν στηρίζουν τις θεωρίες του.
Ηταν σαν « πυροβολισμός του αφέτη» καθώς λίγη ώρα μετά, εκατοντάδες διαδηλωτές όρμησαν προς το Καπιτώλιο , εισέβαλαν μέσα διακόπτοντας την διαδικασία, λίγο πριν την επίσημη ανακήρυξη του Joe Biden ως νέου  προέδρου των ΗΠΑ. Δόθηκε άμεσα εντολή εκκένωσης όμως γρήγορα άρχισαν τα επεισόδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης