Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 450.000 οι νεκροί λόγω covid – Πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη

ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 450.000 οι νεκροί λόγω covid – Πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη
Υποχρεωτική από την 1η Φεβρουαρίου η χρήση μάσκας στις μετακινήσεις με τις συγκοινωνίες
Σχετικά Άρθρα

Το όριο των 450.000 θανάτων λόγω της επιδημίας του covid ξεπέρασαν οι ΗΠΑ, τη στιγμή που υπάρχει έντονη ανησυχία για τη βρετανική μετάλλαξη του ιού μια και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρουν πως υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι είναι και πιο θανατηφόρα σε σχέση με το αρχικό στέλεχος.
«Γνωρίζουμε ότι κάποιες μεταλλάξεις έχουν αυξημένη μεταδοτικότητα.
Υπάρχουν όμως ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι κάποιες μεταλλάξεις μπορούν να οδηγήσουν και σε αυξημένη θνητότητα και ενώ μένει ακόμα να φανεί εάν τα εμβόλια λειτουργούν κατά αυτών των μεταλλάξεων» είπε η Rochelle Walensky, διευθύντρια των CDC.
Όπως είπε η Walensky, από τις έρευνες που γίνονται σε άτομα που έχουν μολυνθεί με τις νέες μεταλλάξεις, διαπιστώνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν φορούν ούτε μάσκες ούτε τηρούν τα μέτρα κοινωνικών αποστάσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci επεσήμανε την ανάγκη να φορούν οι πολίτες δύο προστατευτικές μάσκες προκειμένου να προφυλάσσονται καλύτερα από τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ενώ από την 1η Φεβρουαρίου, έχει καταστεί η υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε διαπολιτειακές μετακινήσεις και σε διαμετακομιστικούς κόμβους, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλάνων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ταξί και των τρένων.

Αναγκαία η τήρηση των μέτρων

Άλλωστε οι επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, οι οποίοι έχουν κάνει την εφιαλτική πρόβλεψη για 654.000 νεκρούς έως την 1η Μαΐου, υποστηρίζουν πως οι θάνατοι μπορεί να μειωθούν έως και 30.000 εφόσον οι πολίτες τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.
Σημειώνεται πως το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 119.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 3.796 νεκρούς.
Συνολικά, οι ΗΠΑ μετρούν 26,56 εκατομμύρια κρούσματα και 450.681 θανάτους.
Όσον αφορά τα εμβόλια, εκτιμάται πως έχουν διανεμηθεί περίπου 56 εκατομμύρια δόσεις, εκ των οποίων έχουν χορηγηθεί 33,9 εκατομμύρια δόσεις.
Εκτιμάται πως για να επιστρέψουν οι ΗΠΑ σε μια μορφή κανονικότητας, θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί το 70% με 85% του πληθυσμού, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει στις αρχές του φθινοπώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης