Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μείωση κατά 25% στα κρούσματα covid – Η μεγαλύτερη από την έναρξη της πανδημίας

ΗΠΑ: Μείωση κατά 25% στα κρούσματα covid – Η μεγαλύτερη από την έναρξη της πανδημίας
Πρωταθλήτρια η Καλιφόρνια στη μείωση των μολύνσεων
Σχετικά Άρθρα

Μείωση κατά 25% στα νέα κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, εξέλιξη που αν μη τι άλλο ενισχύει την αισιοδοξία όσον αφορά την πορεία της covid στην πλέον πληγείσα χώρα παγκοσμίως.
Η μείωση αυτή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας στις ΗΠΑ, τον Ιανουάριο του 2020.
Τη μεγαλύτερη μείωση κρουσμάτων κατέγραψε η Πολιτεία της Καλιφόρνια (- 48%) ενώ αυξήσεις σε μολύνσεις αναφέρθηκαν σε Όρεγκον, Πουέρτο Ρίκο, Αρκάνσας και Βέρμοντ.
Παρά τα αισιόδοξα αυτά μηνύματα, πολλοί Αμερικάνοι επιστήμονες σπεύδουν να επισημάνουν στους πολίτες πως πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι μεταλλάξεις του ιού είναι πολύ πιθανό είτε να επιβραδύνουν είτε να αναστρέψουν την θετική αυτή πορεία.
Εκτιμάται πως αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ κυκλοφορούν τουλάχιστον τρεις μεταλλάξεις του αρχικού στελέχους του ιού, ανάμεσα στα οποία και η βρετανική μετάλλαξη που θεωρείται κατά 30% με 40% πιο μεταδοτική.
Μάλιστα, ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Antony Fauci εκτίμησε ότι αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η μετάδοση της βρετανικής αυτής μετάλλαξης, τότε είναι πολύ πιθανό να καταστεί κυρίαρχη εντός του Μαρτίου.

Μείωση και στις νοσηλείες

Ωστόσο μείωση καταγράφεται και στις νοσηλείες ασθενών με covid, καθώς βάσει των τελευταίων στοιχείων, ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 15% την τελευταία εβδομάδα, φτάνοντας πλέον στους 88.000.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό από τον περασμένο Νοέμβριο.
Μείωση κατά 2,5% καταγράφηκε την τελευταία εβδομάδα και στον αριθμό των θανάτων.
Συνολικά οι ΗΠΑ μετρούν περίπου 465.000 νεκρούς και περισσότερα από 27 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης