Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σιγκαπούρη: Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας 8,3 δισ. δολαρίων

Σιγκαπούρη: Νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας 8,3 δισ. δολαρίων
Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ένα νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα 8,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για να υποστηρίξει τις προσπάθειες εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού

Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε ένα νέο δημοσιονομικό πρόγραμμα 11 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης (8,3 δισ. δολαρίων ΗΠΑ) για να υποστηρίξει τις προσπάθειες εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού και τμήματα της οικονομίας που πλήττονται σκληρά από την πανδημία.
Ο υπουργός Οικονομικών, Heng Swee Keat, στην ομιλία του για τον ετήσιο προϋπολογισμό, περιέγραψε πώς θα χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια.
Περίπου 4,8 δισ. δολ. Σιγκαπούρης 93,6 δισ. δολάρια ΗΠΑ) αφορούν στη δημόσια υγεία και σε μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα της οικονομίας, όπως εμβολιασμός και δυνατότητα δοκιμών.
Επίσης, θα επεκταθούν αρκετά από τα υφιστάμενα σχήματα για να επιδοτηθούν μισθοί των εργαζόμενων και να παρασχεθεί χρηματοδότηση στις επιχειρήσεις.
Προβλέπεται στοχευμένη στήριξη για επιλεγμένους κλάδους, όπως την αεροπορία, τις χερσαίες μεταφορές και την τέχνη.
Το περασμένο έτος η κυβέρνηση της χώρας δεσμεύτηκε για περισσότερα από 90 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (68 δισ. δολάρια ΗΠΑ) -περίπου το 20% του ΑΕΠ- για να ελαφρυνθεί το πλήγμα από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης