Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Την έκδοση «ομολόγου ανάκαμψης» για τη χρηματοδότηση των μέτρων τόνωσης προτείνουν οι Εργατικοί

Βρετανία: Την έκδοση «ομολόγου ανάκαμψης» για τη χρηματοδότηση των μέτρων τόνωσης προτείνουν οι Εργατικοί

Σύμφωνα με τον ηγέτη των Εργατικών Keir Starmer, η έκδοση ομολόγου "ανάκαμψης'' θα μπορούσε να αξιοποιήσει τις αποταμιεύσεις των βρετανικών νοικοκυριών που διαμορφωθήκαν στα 250 δισ. στερλίνες

Σχετικά Άρθρα

Την υιοθέτηση ενός «ομολόγου ανάκαμψης» για τη χρηματοδότηση των δημοσιονομικών δαπανών που υποστηρίζουν τις πληγείσες κοινωνικές ομάδες, τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις πρότεινε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Keir Starmer την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Ο Starmer έκανε την ανακοίνωση σε ομιλία του, ορίζοντας το όραμά του για μια Βρετανία όπου το κράτος θα έχει μεγαλύτερο παρεμβατικό ρόλο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία.
«Αν ήμουν πρωθυπουργός, θα υιοθετούσα ένα νέο βρετανικό ομόλογο ‘‘ανάκαμψης’'.
Μέσω αυτών θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν δισεκατομμύρια για να επενδύσει σε κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από την πανδημία, τις θέσεις εργασίας και τις επιχειρήσεις», δήλωσε ο Starmer.

Δημόσιες υποδομές

Θα μπορούσε να βοηθήσει στη δημιουργία των δημόσιων υποδομών του μέλλοντος – να πραγματοποιηθούν επενδύσεις στην επιστημονική έρευνα, τις τεχνικές δεξιότητες, την τεχνολογική αναβάθμιση των υφισταμένων υποδομών και στον κατασκευαστικό κλάδο της χώρας.
Θα παρέχει επίσης ασφάλεια για τους αποταμιευτές.

Αποταμιεύσεις

Ο αρχηγός των Εργατικών υπογράμμισε ότι τα ομόλογα θα ήταν ένας τρόπος για λειτουργήσουν ως μόχλευση για την οικονομική ανάπτυξη τα 250 δισεκατομμύρια στερλίνες των αποταμιεύσεων των νοικοκυριών της χώρας και ότι τα χρήματα θα πρέπει να κατευθυνθούν απευθείας σε μια Εθνική Τράπεζα Υποδομών.
Επισήμανε επίσης ότι τα επιτόκια των ομολόγων πρέπει να καθοριστούν σε παρόμοια επίπεδα με αυτά που ισχύουν στην αγορά και ότι το βασικό δέλεαρ για τους αποταμιευτές θα ήταν η ευκαιρία να αγοράσουν τώρα για να εκμεταλλευθούν τη μελλοντική ανάκαμψη της οικονομίας.
Τα ομόλογα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμα, αλλά θα προσφέρεται στους αποταμιευτές ευελιξία να αποσύρουν τα χρήματά τους νωρίτερα, σύμφωνα με την πρόταση των Εργατικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης