Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ο Johnson χαλαρώνει το lockdown μετά τις πιέσεις των Τόρις

Βρετανία: Ο Johnson χαλαρώνει το lockdown μετά τις πιέσεις των Τόρις
Βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος φοβούνται τις μεγάλες παράπλευρες ζημιές που προκαλεί το lockdown στην οικονομία της Βρετανίας μετά και το Brexit
Σχετικά Άρθρα

Προς χαλάρωση του lockdown τις επόμενες ημέρες, προσανατολίζεται ο Boris Johnson, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, οι οποίοι φοβούνται τις μεγάλες παράπλευρες ζημιές που προκαλεί το lockdown στην οικονομία της Βρετανίας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προετοιμάζεται να χαλαρώσει τα περιοριστικά μέτρα που κράτησαν στο σπίτι εκατομμύρια βρετανούς, καθώς υποχωρεί η πίεση από την πανδημία στο Σύστημα Υγείας.

Ανοίγουν πρώτα τα σχολεία

Σύμφωνα με τον οδικό χάρτη, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 22 Φεβρουαρίου, τα δημοτικά και τα γυμνάσια πιθανώς να επαναλειτουργήσουν από τις 8 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπούν οι συναντήσεις πολιτών σε πάρκα και τα πικνίκ για οικογένειες και να αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 μ.μ. ενώ τα περιοριστικά μέτρα σε γήπεδα τένις και γκολφ, όπου είναι ευκολότερη η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων, αναμένεται να χαλαρώσει από τον Απρίλιο.
Ο υπουργός Εξωτερικών Dominic Raab, δήλωσε το πρωί ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η επαναλειτουργία των σχολείων, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι είναι νωρίς ακόμη για να πει κανείς με σιγουριά τι θα είναι εφικτό προσεχώς για τους πολίτες, καθώς αναμένονται νέα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη εβδομάδα. Τα νέα κρούσματα έχουν μειωθούν σημαντικά στη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες καθώς το αυστηρό lockdown κατάφερε να φρενάρει τη διασπορά του κορωνοϊού, τις νοσηλείες ασθενών σε νοσοκομεία και τους θανάτους.

Η Βρετανία στην επόμενη φάση εμβολιασμού

Κι όλα αυτά την ώρα που η Βρετανία ετοιμάζεται να περάσει στην επόμενη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού του πληθυσμού της, καθώς πλησιάζει τον στόχο του εμβολιασμού 15 εκατ. από τους πιο ευάλωτους πολίτες , δηλαδή τα άτομα άνω των 70 ετών, οι τρόφιμοι και το προσωπικό οίκων ευγηρίας, οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS).
Από αύριο θα αρχίσουν να χορηγούνται εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 65 – 69 και στους κλινικά ευάλωτους στην Covid-19, καθώς έχουν κληθεί να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους σχεδόν 1,2 εκατ. Βρετανοί, σύμφωνα με το NHS ενώ ο στόχος είναι να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τον Μάιο όλοι οι άνω των 50 και μέχρι τον Σεπτέμβριο όλοι οι ενήλικες. Η Βρετανία, που έχει πληγεί σφοδρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη καταγράφοντας σχεδόν 117.000 θανάτους εντός 28 ημερών μετά από ένα θετικό διαγνωστικό τεστ, ξεκίνησε την μεγαλύτερη εκστρατεία εμβολιασμού στην ιστορία της στις αρχές Δεκεμβρίου και τώρα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων για την Covid-19 στον πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης