Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για άλμα έως 8,2% στις λιανικές πωλήσεις, στα 4,3 τρισ. δολ., το 2021

ΗΠΑ: Πρόβλεψη για άλμα έως 8,2% στις λιανικές πωλήσεις, στα 4,3 τρισ. δολ., το 2021

Τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας 1,9 τρισ. δολ.  αναμένεται να ενισχύσουν το λιανεμπόριο εφόσον περάσει στο Κογκρέσο το μέτρο των επιταγών αξίας 1.400 δολ. για την ενίσχυση των νοικοκυριών

Σχετικά Άρθρα
Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αναμένεται να καταγράψουν άλμα μεταξύ 6,5% και 8,2% και η αξία τους θα ανέλθει σε περισσότερα από 4,33 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2021 καθώς περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται και η οικονομία ανοίγει ξανά, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανεμπορίου (NRF) της χώρας την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 τα στοιχεία της οποίας επικαλείται δημοσίευμα του Reuters.
Την ίδια ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 και οι διοικητές των κεντρικών τραπαζών συναντώνται αυτήν την εβδομάδα προκειμένου να σχεδιάσουν δράσεις για να αντιμετωπίσει ο κόσμος τη χειρότερη ύφεση μεταπολεμικά.

Το 2020

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας της ομοσπονδίας οι λιανικές πωλήσεις για το 2020 αυξήθηκαν 6,7% στα 4,06 τρισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις για άνοδο τουλάχιστον 3,5%, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Να σημειωθεί ότι στον υπολογισμό των πωλήσεων δεν περιλαμβάνονται οι αγορές αυτοκινήτων, και τα έσοδα των πρατηρίων βενζίνης και των εστιατορίων.
 
Εμβολιασμοί

«Η βασική μας υπόθεση είναι ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών θα είναι αποτελεσματικό ως προς την επίτευξη της ανοσίας ώστε να επιτραπεί η ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας περί τα μέσα του έτους.
Η οικονομία αναμένεται να δει την ταχύτερη ανάπτυξη εδώ και δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο του NRF Jack Kleinhenz.

Κατανάλωση

Οι αλυσίδες λιανεμπορίου, όπως τα Macy's, επισημαίνουν ότι αναμένουν να επωφεληθούν από την πρόοδο του προγράμματος των εμβολιασμών, καθώς οι καταναλωτές θα μπορούν να μετακινηθούν ελευθερα και να ταξιδέψουν περισσότερο, ενισχύοντας τις πωλήσεις ύστερα από ένα δύσκολο 2020.

Επιταγές

Η πρόβλεψη για ένα νέο γύρο καταναλωτικών δαπανών στηρίζεται στις ενισχύσεις που περιλαμβάνονται στα δημοσιονομικά μέτρα τα οποία αναμένεται να εγκριθούν από το Κογκρέσο στα οποία περιλαμβάνεται η αποστολή επιταγών 1.400 δολ. σε νοικοκυριά

Online πωλήσεις

Συμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, οι διαδικτυακές πωλήσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στο συνολικό υπολογισμό των πωληθέντων αγαθών για το 2021, αναμένεται να αυξηθούν μεταξύ 18% και 23%, από τα 1,14 τρισ. δολ. έως τα 1,19 τρισ. δολάρια.
.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης