Διεθνή

Αυστρία: Διαβουλεύσεις Kurz με φαρμακοβιομήχανους, πριν από το ταξίδι στο Ισραήλ (4/3)

Αυστρία: Διαβουλεύσεις Kurz με φαρμακοβιομήχανους, πριν από το ταξίδι στο Ισραήλ (4/3)
Διαβουλεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες της Αυστρίας για την παραγωγή εμβολίων κατά του Covid
Σχετικά Άρθρα

Ενόψει της επίσκεψής του στο Ισραήλ, μαζί με την πρωθυπουργό της Δανίας Mette Frederiksen , την ερχόμενη Πέμπτη, 4 Μαρτίου, με στόχο μία στενότερη συνεργασία στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz θα έχει thn Τρίτη (2/3), διαβουλεύσεις με τις φαρμακευτικές εταιρείες της χώρας του.
Στη συνάντηση στην Ομοσπονδιακή Καγκελαρία στη Βιέννη με εκπροσώπους των μεγάλων εγχώριων φαρμακευτικών εταιρειών (π.χ. Pfizer, Novartis, Polymun και Böhringer Ingelheim) θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας, όπως επίσης κορυφαίοι Αυστριακοί επιστήμονες και γιατροί.

Στόχος η κοινή παραγωγή εμβολίων

Όπως ανακοίνωσε η Καγκελαρία, ο στόχος της συζήτησης είναι να συνδυάσει τις δυνατότητες της Αυστρίας στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής εμβολίων Covid-19 και μεθόδων θεραπείας και να τις ενσωματώσει στις συνεχιζόμενες συνομιλίες με τη Δανία και το Ισραήλ για κοινή παραγωγή εμβολίων.
«Στο Ισραήλ θα συμφωνήσουμε με τον πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu μία κατά το δυνατόν στενή συνεργασία στην έρευνα και παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων, ο στόχος πρέπει να είναι η προετοιμασία για τη φάση μετά το καλοκαίρι», δήλωσε από τη Βιέννη ο Kurz.

Η Αυστρία εστιάζει στην έρευνα

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να προσαρμόσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα τα υπάρχοντα εμβόλια και τις θεραπείες ή να παραγάγουμε νέα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αυτό να γίνει όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα», τόνισε ο καγκελάριος, επισημαίνοντας ότι στην Αυστρία οργανώνονται εδώ και μήνες οι δυνατότητες στους τομείς της έρευνας, της ανάπτυξης και της παραγωγής.
Την Παρασκευή (26/2), ο Αυστριακός καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν το ενδεχόμενο να προμηθευθεί η Αυστρία το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, αλλά και να υπάρξει μία από κοινού παραγωγή του εμβολίου, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης