Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πως η φέτα κατάφερε να γίνει viral με 600 εκατ. προβολές στο TikTok - Έγραψαν άρθρο μέχρι και οι New York Times

Πως η φέτα κατάφερε να γίνει viral με 600 εκατ. προβολές στο TikTok - Έγραψαν άρθρο μέχρι και οι New York Times
Το αποτέλεσμα ήταν, τα σούπερ μάρκετ της Φινλανδίας να ξεμείνουν από φέτα!
Σχετικά Άρθρα

Η φέτα έχει καταφέρει το τελευταίο διάστημα να γίνει πρωταγωνίστρια στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο, TikTok.
Μπορεί να έχουμε δει δεκάδες προτάσεις για συνταγές στο TikTok, όμως σίγουρα η νέα τάση με τη φέτα ξεχωρίζει καθώς έχει γίνει viral στο εξωτερικό, με τους New York Times να κάνουν και ειδικό αφιέρωμα στο θέμα.

Η «επανάσταση» της ελληνικής φέτας

Τα «15 λεπτά δημοσιότητας» της φέτας, οφείλονται στην Tiiu Piret, μία ιππέα και blogger από τη Φινλανδία που «ανέβασε» μία συνταγή για ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια στο blog της, τον Φεβρουάριο του 2018.
Η επίσης Φιλανδή blogger Jenni Hayrinen απλοποίησε τη συνταγή ένα χρόνο αργότερα και δημιούργησε αυτό που έγινε viral στη χώρα της ως «uunifetapasta» (δηλαδή ζυμαρικά με φέτα στο φούρνο).
Το αποτέλεσμα ήταν, όπως έλεγε η ίδια η Hayrinen, τα σούπερ μάρκετ της Φινλανδίας να ξεμείνουν από φέτα.
Και μετά, το περίφημο φαινόμενο του «baked feta pasta» εξαπλώθηκε στις ΗΠΑ, όταν η blogger MacKenzie Smith του «Grilled Cheese Social» ανέβασε στο λογαριασμό της στο TikTok ένα βίντεο με τη δική της εκδοχή της συνταγής στα τέλη του Ιανουαρίου 2021.
Το βίντεο έγινε viral, συγκεντρώνοντας περίπου 3 εκατομμύρια views, με το hashtag #fetapasta να μετρά περισσότερα από 600 εκατ. views.
Όπως φαίνεται, αυτή η απλή συνταγή που έχει ως αποτέλεσμα ένα πιάτο που μοιάζει γκουρμέ, ήταν ό,τι ακριβώς έψαχνε ο κόσμος τώρα που τα lockdown οδηγούν πολλούς να πειραματίζονται στην κουζίνα.

Screenshot_φετα.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης