Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στο 200% θα φτάσει το χρέος το 2051 - Στο 2,6% θα η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς

ΗΠΑ: Στο 200% θα φτάσει το χρέος το 2051 - Στο 2,6% θα η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς
Δημοσιονομικό εκτροχιασμό εκτιμά το Ομοσπονδιακό Γραφείο Προϋπολογισμό των ΗΠΑ μέχρι το 2051
Σχετικά Άρθρα

Στο 200% επί του ΑΕΠ αναμένεται να φτάσει μέχρι το 2051 το δημόσιο χρέος των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το αμερικανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Προϋπολογισμό (Congressional Budget Office - CBO).
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν οι αρμόδιες αρχές, το αμερικανικό χρέος είναι στο 100% επί του ΑΕΠ, όπερ σημαίνει πως τα επόμενα τριάντα χρόνια το χρέος θα διπλασιαστεί.
Οι καθαρές πληρωμές τόκων για το χρέος αναμένεται να παραμείνουν σχετικά χαμηλές για την επόμενη δεκαετία, αλλά στη συνέχεια θα αυξηθούν ραγδαία τα επόμενα 20 χρόνια, σημειώνει το CBO.
Ο οργανισμός προβλέπει ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, προσαρμοσμένης στον πληθωρισμό, το 2050, θα φτάσει στο 2,6%.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η τρέχουσα ονομαστική απόδοση είναι κοντά στο 1,54%.
Το CBO υποστηρίζει επίσης ότι τα δύο ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες θα στερέψουν από πόρους αργότερα από ό, τι ο οργανισμός είχε προβλεφθεί το 2020.
Η έκθεση - η οποία δεν λαμβάνει υπόψη το σχέδιο δημοσιονομικής τόνωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων - ακολούθησε του sell off στα ομολόγων την περασμένη εβδομάδα.
Οι προβλέψεις για το χρέος πιθανότατα θα προκαλέσουν την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών που αντιτίθενται σθεναρά στο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής ενίσχυσης του προέδρου Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης