Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Νεκρές» οι σχέσεις Βρετανίας - Ρωσίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να αυξήσει τα πυρηνικά του

«Νεκρές» οι σχέσεις Βρετανίας - Ρωσίας μετά την απόφαση του Λονδίνου να αυξήσει τα πυρηνικά του
Η Βρετανία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο γιατί χώρες όπως η Ρωσία απειλούν την ασφάλεια της
Σχετικά Άρθρα

Σοβαρές κατηγορίες εναντίον της Βρετανίας εξαπέλυσε η Ρωσία κατηγορώντας το Λονδίνο ότι καταπατά τις διεθνείς συνθήκες με την απόφαση του να αυξήσει το πυρηνικό οπλοστασίου του.
Ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο κατηγόρησε την κυβέρνηση Johnson ως υπαίτια για την σχεδόν «νεκρή» πολιτική σχέση μεταξύ Μόσχας και Λονδίνου.
Σε μια επανεξέταση της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (16/3) και επικυρώθηκε από τον Πρωθυπουργό Boris Johnson, η Βρετανία δήλωσε ότι σκοπεύει να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο ενόψει των εξελισσόμενων παγκόσμιων απειλών χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία ως «την πιο μεγάλη απειλή για την ασφάλειά της».
Συγκεκριμένα θα αυξήσει το ανώτατο όριο πυρηνικών κεφαλών της σε 260 από το 180.
Η απάντηση του Κρεμλίνου ήταν άμεση εκφράζοντας τη λύπη του για την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης η οποία όπως τόνισε «θα βλάψει τη διεθνή σταθερότητα», ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την κίνηση ως σοβαρό πλήγμα στον διεθνή έλεγχο των πυρηνικών όπλων.
Ο Andrei Kelin, πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία, σε συνέντευξη τους στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC με έδρα το Λονδίνο δήλωσε πως «η αύξηση κατά 40% των πυρηνικών κεφαλών παραβιάζει τη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, την οποία επικύρωσε η Βρετανία και τέθηκε σε ισχύ το 1970».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης