Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Επιδιώκει την προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer - BioNTech

Κομισιόν: Επιδιώκει την προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer - BioNTech

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν τις παραδόσεις για τα έτη 2022 και 2023

Νέο συμβόλαιο για την παραλαβή έως 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19 επιδιώκει να «κλείσει» με τις Pfizer - BioNTech η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, οι διαπραγματεύσεις αφορούν τις παραδόσεις για τα έτη 2022 και 2023.

Εμβόλια mRNA

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαίωσε το σχέδιο για την προμήθεια των επιπλέον δόσεων, εκ των οποίων οι μισές θα είναι προαιρετικές.
Επιβεβαίωσε επίσης ότι το στέλεχος της ΕΕ είχε ήδη εντοπίσει έναν προμηθευτή, έναν κατασκευαστή εμβολίων mRNA, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει ποια εταιρεία θα έπρεπε να προσεγγιστεί για να διαπραγματευτεί τη σύμβαση.
«Εάν δοθεί η ευκαιρία, η Pfizer και η BioNTech είναι έτοιμες να προμηθεύσουν στην Ευρώπη εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID το 2022 και το 2023 που παράγονται στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας στην Ευρώπη», δήλωσε εκπρόσωπος της Pfizer.
Οι δύο εταιρείες έχουν την ικανότητα να παράγουν περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου το 2022, πρόσθεσε.

Η συμφωνία

Τον Μάρτιο, οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία για την πρόωρη παράδοση 10 εκατ. δόσεων, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των παραδοτέων δόσεων το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου (β’ τρίμηνο) να εκτιμάται σε 200 εκατομμύρια.
Για το γ’ και το δ’ τρίμηνο του 2021, Κομισιόν και Pfizer έχουν συμφωνήσει για την παράδοση ακόμη 100 εκατ. δόσεων.

Εγχώρια παραγωγή

Οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στο εμβόλιο των δύο εταιρειών, καθώς αφενός διαθέτουν παραγωγικές μονάδες εντός της Ε.Ε., αφετέρου έχουν αποδειχθεί αρκετά αξιόπιστες στα χρονοδιαγράμματα παράδοσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης