Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Παραμένει το lockdown τουλάχιστον έως τις 28/4 – Απομακρύνεται η πρόωρη χαλάρωση

Ολλανδία: Παραμένει το lockdown τουλάχιστον έως τις 28/4 – Απομακρύνεται η πρόωρη χαλάρωση
Νωρίτερα, η ολλανδική κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι εξετάζει τη μείωση των περιορισμών στις 21 Απριλίου
Σχετικά Άρθρα

Η ολλανδική κυβέρνηση διέψευσε την Κυριακή (11/4/2021) τις ελπίδες για πρόωρη χαλάρωση του lockdown, ανακοινώνοντας πως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλοι περιορισμοί θα παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 28 Απριλίου, καθώς τα κρούσματα Covid βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι εξετάζει τη μείωση των περιορισμών στις 21 Απριλίου, καταργώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα και επιτρέποντας σε μπαρ και εστιατόρια να δέχονται επισκέπτες σε εξωτερικούς χώρους.
Ωστόσο, εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ANP ότι θα αποσύρει την χαλάρωση των μέτρων τουλάχιστον για μία εβδομάδα.
«Είναι ακόμα πολύ νωρίς», δήλωσε ο εκπρόσωπος για την ημερομηνία της 21ης Απριλίου.

Αύξηση κρουσμάτων

Αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Mark Rutte θα εξηγήσει την απόφαση στη συνέντευξη τύπου της κυβέρνησης που έχει οριστεί την Τρίτη (13/4).
Την Κυριακή οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν 8.218 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες με την υψηλότερη ημερήσια αύξηση τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Υπάρχουν επί του παρόντος 788 ασθενείς με Covid - 19 σε ολλανδικές ΜΕΘ, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Αρκετά νοσοκομεία και επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει για την πρόωρη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων λέγοντας ότι η κορύφωση του τρίτου κύματος δεν είχε περάσει ακόμη, αναφέρει το Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης