Τελευταία Νέα
Διεθνή

European Super League: Πόλεμος για την «πίτα» του ποδοσφαίρου - Ο ρόλος της JP Morgan και τα δάνεια με επιτόκιο 2% - 3%

European Super League: Πόλεμος για την «πίτα» του ποδοσφαίρου - Ο ρόλος της JP Morgan και τα δάνεια με επιτόκιο 2% - 3%

Η JP Morgan εγγυάται 3,5 δις σε κάθε ομάδα που μετέχει!

Σχετικά Άρθρα
Tεράστιο αναμένεται το μπόνους καλωσορίσματος για τις 12 ομάδες που θα λάβουν δεδομένα μέρος στην European Super League, με την JP Morgan να δηλώνει έτοιμη να καλύψει όλα τα έξοδα με μακροπρόθεσμο δάνειο διαρκείας 23 ετών που θα εγγυάται σε κάθε μια από αυτες 3,5 δις ευρώ.

Δίχως σταματημό εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα τα ζητήματα που αφορούν την ίδρυση της European SuperLeague, με τις δηλώσεις του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης, Florentino Pérez, να δείχνουν πως το πλάνο εξελίσσεται κανονικά, με άμεση συνέπεια η συζήτηση να περνάει στο οικονομικό κομμάτι αλλά και στον τρόπο διεξαγωγής των αναμετρήσεων.
«Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως οι εταιρείες, οι άνθρωποι, οι νοοτροπίες.
Η πανδημία επιτάχυνε τις διαδικασίες διότι όλες οι ομάδες έχουν καταστραφεί.
Οι νέοι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πια για το ποδόσφαιρο.
Γιατί; Διότι υπάρχουν πολλά ματς χαμηλής ποιότητας και δεν ενδιαφέρονται, έχουν άλλες πλατφόρμες για να εστιάσουν την προσοχή τους.
Έχει χάσει το ενδιαφέρον του, πρέπει να κάνουμε κάτι.
Έχουμε όλοι καταστραφεί, το ποδόσφαιρο είναι παγκόσμιο και οι 12 σύλλογοι έχουν οπαδούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Η τηλεόραση αλλάζει κι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε», ανέφερε ο Πέρεθ.

Ο ρόλος της JP Morgan

Όσο αφορά επίσης την εξέλιξη του ποδοσφαίρου και την προσπάθεια προσέλκυσης ακόμη περισσότερου κοινού, ο Pérez επισήμανε πως αν ο φίλαθλος κόσμος και οι νέοι θεωρούν ότι ένα παιχνίδι είναι μεγάλο, αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν παρουσιάζει κανένα ενδιαφέρον, είτε επειδή η διάρκεια του χρονικά είναι πραγματικά μεγαλύτερη από όση χρειάζεται, με άμεση συνέπεια να σκέφτεται να περιοριστεί ο χρόνος των αναμετρήσεων.
Όσο αφορά τώρα το οικονομικό κομμάτι, πιο ξεκάθαρα φαίνονται τα πράγματα σε αυτό το ζήτημα με τους Financial Times να κάνουν λόγο για τεράστιο μπόνους καλωσορίσματος στις 15 ομάδες που αναμένεται να πάρουν μέρος σύμφωνα με το τελικό σχέδιο, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί εξ’ολοκλήρου από την JP Morgan.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το δημοσίευμα η εν λόγω τράπεζα έχει καταστήσει σαφή την πρόθεση της να χορηγήσει με ένα μακροπρόθεσμο δάνειο τις ομάδες, με πιθανή διάρκεια τα 23 χρόνια και επιτόκιο της τάξεως του 2-3%, πράγμα που μεταφράζεται σε 3,5 δις. ευρώ, προκειμένου κάθε club να κατορθώσει να ανταπεξέλθει στις υπάρχουσες συνθήκες και στο αρνητικό αντίκτυποπου προκάλεσε η πανδημία.
Όταν μάλιστα εκπρόσωπος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας δηλώνει με χαρακτηριστική ευκολία πως «μπορώ να πω με βεβαιότητα πως χρηματοδοτήσαμε την επιχείρηση», αντιλαμβάνεται κανείς τις διαστάσεις και τον τρόπο εξέλιξης των πραγμάτων, με τα γεγονότα να εκτυλίσσονται με μεγάλη ταχύτητα.
Ο Περεθ παντως διέψευσε σε συνέντευξη του σε ισπανικη κανάλι πως προσκλήθηκαν στην αρχική 15αδα η Μπάγερν η Μπορούσια Ντόρντμουντ και η Παρί σαν Ζερμέν αλλά οι ίδιοι οι σύλλογοι ήταν κατηγορηματικό πως πρόσκληση έγινε αλλά την αρνήθηκαν θεωρώντας πως δεν θα κάνει καλό στο γενικότερο προϊόν του ποδοσφαίρου αυτή η κίνηση.
Στην UEFA πνέουν μένεα κατά του Pérez και του ιδιοκτήτη της Γιουβεντους, Agnelli, που θεωρούν πως με υπόγειους τρόπους υπονόμευσαν την ενότητα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της ευρωπαΐκής ομοσπονδίας, Alexander Ceferin, δεν δίστασε να τους αποκαλέσει φίδια στον κόρφο της UEFA ρίχνοντας και άλλο λάδι στη φωτιά της κόντρας!

Δημήτρης Μανάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης