Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τελείωσε πριν ξεκινήσει το πραξικόπημα της European Super League!

Τελείωσε πριν ξεκινήσει το πραξικόπημα της European Super League!

Κάτι το οποίο ξεκίνησε ως «Ληστεία Αλά Ιταλικά», από ότι φαίνεται θα καταλήξει σε μεγαλύτερο φιάσκο και από την ταινία «Cats».

Οι Florentino Pérez και Andrea Agnelli έφτασαν κοντά στο να διοργανώσουν το «τέλειο έγκλημα», ένα ποδοσφαιρικό «πραξικόπημα», όλα αυτά μάλιστα κάτω από την μύτη της UEFA και του Αλεξάντερ Τσέφεριν.

Το βράδυ της Κυριακής ο ποδοσφαιρικός κόσμος, όπως τον ξέραμε, «γκρεμίστηκε», όταν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ, Τότεναμ, Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν άφησαν στα κρύα του λουτρού την UEFA και αποφάσισαν να δημιουργήσουν την δική τους διοργάνωση, την European Super League.
Τελικά το όνειρο των ισχυρών ανδρών των Ρεάλ και Γιουβέντους φάνηκε να τελειώνει πριν καν ξεκινήσει, σε κάτι που μπορεί μονάχα να μεταφραστεί ως την μεγαλύτερη νίκη του κόσμου στην ιστορία του ποδοσφαίρου.
Το ντόμινο των εξελίξεων έμελλε να ξεκινήσει αυτή την φορά από την Αγγλία, καθώς η Τσέλσι ήταν η πρώτη ομάδα που μετάνιωσε για την απόφαση της και εξέφρασε την επιθυμία της να αποχωρήσει.
Λίγες ώρες νωρίτερα, το πούλμαν των «μπλε» είδε μία λαοθάλασσα έξω από το «Στάμφορντ Μπριτζ» να περιμένει την αποστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, με τον Peter Chech να προσπαθεί να ηρεμήσει τους φίλους της ομάδας.
Ο ασκός του Αιόλου είχε πλέον ανοίξει, με την Σίτι να είναι η επόμενη που άνοιξε την πόρτα της εξόδου.
Άλλωστε οι δύο τους μπήκαν το λιγότερο «βιαστικά» στο όλο εγχείρημα, δίχως να έχουν πειστεί ακόμα.
Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο Μαδρίτης και Άρσεναλ δεν άργησαν να ακολουθήσουν, ενώ ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζ. Laporta, τόνισε πως αυτή η κίνηση δεν γίνεται να προχωρήσει, εφόσον δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα οι φίλοι της ομάδας.

Kύκνειο άσμα

Οι «12» κάλεσαν άμεση συνάντηση, σε κάτι που έμοιαζε το «κύκνειο άσμα» του μεγαλεπήβολου σχεδίου των Florentino Pérez και Andrea Agnelli.
Αντιθέτως οι δύο άντρες «πυροβόλησαν» τα πόδια τους, με τα σκάγια να παίρνουν και τον διευθυντή της Γιουνάιτεντ, E. Wooodword.
Ο Άγγλος παραιτήθηκε από το πόστο του στους «κόκκινους διαβόλους», κάτι το οποίο σκόπευε να κάνει το καλοκαίρι, ωστόσο το φιάσκο της ESL επίσπευσε την διαδικασία.
Απέναντι στην ίδια μοίρα φαίνεται να βρίσκονται και τα αφεντικά των Ρεάλ και Γιουβέντους, με τον κόσμο να ζητά την παραίτηση των Ανιέλι και Πέρεθ, με φήμες να κάνουν λόγο πως ο Ιταλός αποχωρεί από τον σύλλογο.
Το μόνο που μένει πλέον είναι η επίσημη ανακοίνωση των «12», στην οποία και θα ανακοινώσουν και επίσημα το τέλος της European Super League.
Μιλάμε ίσως για την μεγαλύτερη νίκη του κόσμου, ο οποίος είδε τους Αμερικανούς καπιταλιστές και τους Ευρωπαίους συμμάχους τους να θέλουν να τους πάρουν το ποδόσφαιρο που αγαπούσαν, αντιδρώντας άμεσα.
Μέσα σε όλα αυτά, η FIFA πήρε θέση για τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, τονίζοντας πως παρά τις προθέσεις των «12», δεν υπήρχε περίπτωση να έδινε την συγκατάθεση της για μία τέτοια κίνηση.
Andrea Agnelli και Florentino Pérez προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν το μεγαλύτερο «πραξικόπημα» στην ιστορία του ποδοσφαίρου, αντ' αυτού έρχονται πλέον αντιμέτωποι με την πανηγυρική τους έξοδο από το ποδόσφαιρο.
Οι δύο ίσως κατάλαβαν με τον πιο σκληρό τρόπο πως παρά τα εκατομμύρια τους, το ποδόσφαιρο θα ανήκει πάντα, μα πάντα, στους φίλους των ομάδων.

Μάριος Αγγελέτος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης