Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gates: Τέλη 2022 η επιστροφή στην κανονικότητα – Να προετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία

Gates: Τέλη 2022 η επιστροφή στην κανονικότητα – Να προετοιμαστούμε για την επόμενη πανδημία
Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος επιμένει επίσης ότι η προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες είναι «κορυφαία προτεραιότητα»
Σχετικά Άρθρα

Επιστροφή στην κανονικότητα στα τέλη του 2022 προβλέπει ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Bill Gates, καθώς όπως δηλώνει, τότε θα υπάρχουν διαθέσιμα επιπλέον εμβόλια για τον Covid - 19.
Μιλώντας στο Sky News ο ιδρυτής της Microsoft στάθηκε στο υψηλό ποσοστό διάθεσης εμβολίων κορωνοϊού στις πλουσιότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, συμβάλλοντας στην απελευθέρωση δόσεων για κοινή χρήση με άλλες χώρες.
«Επειδή πολλά από τα εμβόλια λειτούργησαν, αν και εξετάζουμε μερικές από τις παρενέργειες, τώρα είμαστε σε θέση να τα παρέχουμε και σε άλλους ... και έτσι χώρες που θέλουν να εμβολιάσουν άτομα άνω των 60 ετών, όπως η Νότια Αφρική, η Βραζιλία, θα έχουν προτεραιότητα τους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες», είπε ο Gates
Παρόλο που δεν αναμένει να εξαλειφθεί ο ιός μέχρι το επόμενο έτος, αναμένει πως τα κρούσματα θα μπορούσαν να μειωθούν σε πολύ χαμηλούς αριθμούς έως το τέλος του 2022.

Προετοιμασία για την πανδημία

Ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος επιμένει επίσης ότι η προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες είναι «κορυφαία προτεραιότητα» και εξέφρασε την ανησυχία πως αυτή η περιπέτεια θα ξεχαστεί όπως συνέβη μετά την επιδημία με τον ιό Ebola.
«Οι άνθρωποι δεν είχαν επενδύσει αρκετά σε αυτόν τον κίνδυνο ... έτσι ελπίζω να έχουμε κατά νου ότι πρέπει να επενδύσουμε και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, λόγω του καταστροφικού παγκόσμιου οικονομικού και ανθρώπινου κόστους της πανδημίας εκτιμά πως «ότι αυτή η γενιά θα τη θυμάται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης