Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Στρατιωτικοποίηση νησιού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προς ανάσχεση του Πεκίνου

Φιλιππίνες: Στρατιωτικοποίηση νησιού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προς ανάσχεση του Πεκίνου
Στρατιωτικοποίηση νησιού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προς ανάσχεση του Πεκίνου σχεδιάζουν οι Φιλιππίνες

Τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης σε νησί τους στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προς ανάσχεση των φιλοδοξιών του Πεκίνου στην ευρύτερη περιοχή ετοιμάζουν οι Φιλιππίνες, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αναμένεται να ζητήσουν από τον πρόεδρο R. Duterte χρηματοδότηση για τη δημιουργία σταθμού εφοδιασμού στη νήσο Thitu, όπως ανέφερε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατηγός Cirilito Sobejana, καθώς η χώρα επιθυμεί να αυξήσει τις περιπολίες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Σχεδιάζεται επίσης η τοποθέτηση καμερών υψηλής ανάλυσης και νυκτερινής λειτουργίας προκειμένου να επιτηρείται η δραστηριότητα γύρω από νήσους τις οποίες οι Φιλιππίνες θεωρούν τμήμα της εθνικής τους επικράτειας, ανέφερε ο ανώτατος στρατιωτικός.
«Στόχος μας είναι να εκδιώξουμε τις κινεζικές περιπολίες και άλλα κινεζικά πλεούμενα από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας», δήλωσε στο δίκτυο CNN Philippines.
Η Κίνα μπορεί να λύσει τις διαφορές της με τις Φιλιππίνες «μέσα από συναινετικές διαδικασίες διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων», τόνισε από την πλευρά της η εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών Hua Chunying, όταν ερωτήθη για τα σχέδια των Φιλιππίνων.
"Κάποιοι οξύνουν το συγκεκριμένο ζήτημα", πρόσθεσε, χωρίς να εξηγήσει σε ποιους αναφερόταν.
Η ένταση μεταξύ των δύο χωρών σε διαμφισβητούμενα ύδατα έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, με τη Μανίλα να ζητεί κινεζικά σκάφη να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Ωστόσο, ο Duterte συνεχίζει να αντιμετωπίζει την Κίνα με φιλικό τόνο, αποκαλώντας την "ευεργέτη" της χώρας του λόγω της παροχής εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης