Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεσανατολικό - Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στη Γερμανία

Μεσανατολικό - Γερμανία: Διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ στη Γερμανία
Διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου
Σχετικά Άρθρα

Με αφορμή την ετήσια «Ημέρα της Νάκμπα» (καταστροφή) που θυμίζει τη φυγή και εκδίωξη εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από την πατρίδα τους, πραγματοποιούνται σήμερα Σάββατο 15 Μαΐου σε ολόκληρη τη Γερμανία διαδηλώσεις όπως μεταφέρει η Deutsche Welle.
Μόνο στο Βερολίνο έχουν ανακοινωθεί για το απόγευμα τρεις πορείες διαμαρτυρίας.
Η αστυνομία έχει ανακοινώσει ότι θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής, όπως η τήρηση αποστάσεων και η χρήση μάσκας.
Εκτός αυτού θα παρεμβαίνει και στην περίπτωση που διαδηλωτές φωνάζουν αντισημιτικά συνθήματα ή αν θα καίγονται ισραηλινές σημαίες.

Καταδικάζουν τον αντισημιτισμό

Κεντρικό ρόλο σε αυτές τις διαδηλώσεις διαδραματίζει η κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή. Σε φιλοπαλαιστινιακές διαμαρτυρίες των προηγούμενων ημερών καιγόντουσαν ισραηλινές σημαίες και ακούγονταν συνθήματα όχι μόνο κατά του Ισραήλ αλλά και κατά των Εβραίων. Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο διαδηλωτές στο Γκελσενκίρχεν τη Τετάρτη φώναζαν συνθήματα όπως «κ...οεβραίοι».
Τα περιστατικά καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Stefen Seibert.
Όπως δήλωσε, ο καθένας έχει στη Γερμανία το δικαίωμα να διαδηλώνει ειρηνικά ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ.
Συνιστά όμως κατάχρηση του δικαιώματος διαδήλωσης όποιος το εκμεταλλεύεται για να εκφράσει το μίσος του κατά των Εβραίων.
«Αντισημιτικές εκδηλώσεις δεν θα ανεχθεί η Δημοκρατία μας», τόνισε ο κ. Seibert.
Παρόμοιες δηλώσεις έκαναν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Frank - Walter Steinmeier και πολιτικοί διάφορων κομμάτων όπως η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Annalena Berbock που μαζί με μέλη της γερμανικής κυβέρνησης παραβρέθηκε χθες το βράδυ σε θεία λειτουργία σε συναγωγή του Βερολίνου.
Αντιεβραϊκά συνθήματα και επιθέσεις σε συναγωγές καταδίκασαν και ισλαμικές οργανώσεων.
Όπως ενδεικτικά δήλωσε ο πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων Γερμανίας, Aiman Maziek, «όποιος ισχυρίζεται ότι ασκεί κριτική στο Ισραήλ με το να επιτίθεται σε συναγωγές και Εβραίους, επιτίθεται σε όλους μας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης