Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία) προς Erdogan (Τουρκία): Χαιρετίζουμε την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο – Να επιτευχθεί λύση στον Κυπριακό

Johnson (Βρετανία) προς Erdogan (Τουρκία): Χαιρετίζουμε την αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο – Να επιτευχθεί λύση στον Κυπριακό

Ποια ήταν η ατζέντα της συνάντησης του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson με τον Τούρκο πρόεδρο Tayyip Erdogan

Σχετικά Άρθρα

«Ο πρωθυπουργός (Boris Johnson) καλωσόρισε την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε τη σημασία επίτευξης λύσης του Κυπριακού μέσα από τη διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών».
Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ για τη συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson με τον Τούρκο ομόλογο του Recep Tayyip Erdogan που έγινε σήμερα, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.

Διαβουλεύσεις

Σύμφωνα με το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης τη μάχη κατά του κορωνοϊού και τα εμβολιαστικά προγράμματα που ακολουθούν οι δύο χώρες.
Συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να συνεργαστούν για να νικηθεί η πανδημία αλλά και να για βρεθεί τρόπος να αποκατασταθούν τα ταξίδια μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει εντάξει την Τουρκία στην κόκκινη λίστα των τουριστικών προορισμών, γεγονός που ουσιαστικά απαγορεύει στους Βρετανούς να την επισκέπτονται.
Τέλος Johnson και Erdogan συμφώνησαν να εμβαθύνουν τις διμερείς σχέσεις τους σε μια σειρά από τομείς όπως το εμπόριο και η άμυνα ενώ συζήτησαν και θέματα εξωτερικής πολιτικής όπως οι εξελίξεις στη Συρία, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο
Advertisement