Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (HΠΑ): Ελπίζουμε έως τον Οκτώβριο να εγκριθεί το πλαίσιο για τη φορολόγηση των πολυεθνικών

Yellen (HΠΑ): Ελπίζουμε έως τον Οκτώβριο να εγκριθεί το πλαίσιο για τη φορολόγηση των πολυεθνικών
Κρίσιμη η σύνοδος του Ιουλίου της ομάδας των G20, όσον αφορά την έγκριση ενός φορολογικού συντελεστή επί των φορολογικών κερδών «τουλάχιστον 15%»
Σχετικά Άρθρα
Την επιθυμία ότι ο ελάχιστος παγκόσμιος εταιρικός φόρος θα λάβει την έγκριση μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G20 τον επόμενο μήνα, εξέφρασαν οι ΗΠΑ διά στόματος της υπουργού Οικονομικών της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

H πρόταση

Οι παρατηρήσεις της Janen Yellen έγινα κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον γερουσιαστών στο Κογκρέσο, σχετικά με την πρόταση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης Biden.
Η κυβέρνηση έχει προτείνει έναν ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο της τάξεως του 15%, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τη G7.

Συναίνεση στην πρόταση των ΗΠΑ

Όπως ανέφερε χθες το Reuters, την έγκρισή τους στη συμφωνία για έναν παγκόσμιο ελάχιστο εταιρικό φόρο θα δώσουν οι οικονομικοί ηγέτες των 20 πιο πλούσιων χωρών, στη διάρκεια της συνόδου που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Ιουλίου, σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσής τους.
Παράλληλα η G20 θα ζητήσει να ολοκληρωθούν οι τεχνικές εργασίες, ούτως ώστε προχωρήσουν στην έγκριση του πλαισίου εφαρμογής του τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Έως τον Οκτώβριο

«Ζητούμε να ολοκληρωθούν γρήγορα οι εναπομείνασες τεχνικές εργασίες με σκοπό την έγκριση του πλαισίου για την εφαρμογή των δύο πυλώνων στην επόμενη συνάντησή μας τον Οκτώβριο», καταλήγει το προσχέδιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης