Διεθνή

Γερμανία: Αντιμέτωπη με κατηγορίες για λογοκλοπή η επικεφαλής των Πρασίνων Annalena Baerbock

Γερμανία: Αντιμέτωπη με κατηγορίες για λογοκλοπή η επικεφαλής των Πρασίνων Annalena Baerbock

Υποχωρούν τα δημοσκοπικά ποσοστά των Πρασίνων μετά τον αρχικό ενθουσιασμό

Σχετικά Άρθρα

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για λογοκλοπή τρεις μήνες πριν από τις εκλογές η υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία Annalena Baerbock, με το κόμμα της να καταλογίζει στους αντιπάλους του «τακτικές πολέμου λάσπης» και «δολοφονίας χαρακτήρα» και να απορρίπτει τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021.
Οι κατηγορίες προήλθαν από τον αυστριακό επαγγελματία «κυνηγό λογοκλοπών» Stefan Weber, ο οποίος έγραψε στο ιστολόγιό του ότι η κυρία Baerbock στο βιβλίο της με τίτλο «Τώρα: Πώς μπορούμε να ανανεώσουμε τη χώρα μας» έχει συπεριλάβει τουλάχιστον πέντε αποσπάσματα από δημοσιευμένα άρθρα στον Τύπο και από την ιστοσελίδα της Wikipedia χωρίς να το αναφέρει.

Αβάσιμες οι κατηγορίες

Το κόμμα των Πρασίνων απέρριψε τις κατηγορίες χαρακτηρίζοντάς προσέλαβε μάλιστα τον διάσημο δικηγόρο Christian Schertz
«Οι κατηγορίες είναι απολύτως αβάσιμες, καθώς η δημοσίευση των αποσπασμάτων δεν παραβιάζει τη νομοθεσία περί λογοκλοπής.
Eίναι ξεκάθαρο ότι αντιμετωπίζουμε άλλη μία απόπειρα επίθεσης κατά της κυρίας Baerbock», δήλωσε ο κ. Schertz, ενώ εκπρόσωπος των Πρασίνων έκανε λόγο για «δολοφονία χαρακτήρα».
Ο «κυνηγός λογοκλοπών» Stefan Weber δήλωσε πάντως ότι ασχολήθηκε με το βιβλίο της κυρίας Baerbock από «επιστημονικό ενδιαφέρον», διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει λάβει αμοιβή από οπουδήποτε προκειμένου να ερευνήσει πιθανή λογοκλοπή.

Λάθη και δυσαρέσκεια

Οι κατηγορίες περί λογοκλοπής έρχονται να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την προεκλογική εκστρατεία των Πρασίνων που βλέπουν την υποψήφιά τους να «ξεφουσκώνει» μετά τον αρχικό ενθουσιασμό που προκάλεσε η παρουσίασή της στους ψηφοφόρους.
Σειρά δικών της λαθών έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια ακόμη και σε υποστηρικτές του κόμματός της.
«Το ότι η προεκλογική εκστρατεία θα ήταν σκληρή, το ότι τμήματα της κοινής γνώμης ανυπομονούν να δουν την Annalena Baerbock να σκοντάφτει, αυτό ήταν προφανές εδώ και μήνες.
Για αυτό και ξαφνιάζουν ακόμη περισσότερο τα λάθη που γίνονται και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί», γράφει σχετικά η εφημερίδα Die Zeit, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι στην απευθείας επιλογή Καγκελάριου, η κυρία Baerbock χάνει τόσο από τον υποψήφιο της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Armin Laschet όσο και από τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Olaf Scholz,.
Ερμηνεύοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το Ινστιτούτου Forsa, επισήμανε ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους που μετακινούνται «τρέχουν στον συντηρητικό υποψήφιο από τον φόβο μιας πράσινης Καγκελαρίου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης