Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wang (ΥΠΕΞ Κίνας): Η διεθνής κοινότητα να οικοδομήσει «σινικό τείχος ανοσίας» κατά της πανδημίας

Wang (ΥΠΕΞ Κίνας): Η διεθνής κοινότητα να οικοδομήσει «σινικό τείχος ανοσίας» κατά της πανδημίας
«Η πιο επείγουσα προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση της κατασκευής του ‘’σινικού τείχους της ανοσίας’’» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών 
Σχετικά Άρθρα

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Wang Yi, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να οικοδομήσει ένα «σινικό τείχος ανοσίας» για την καταπολέμηση της πανδημίας Covid – 19.
«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επικείμενες προκλήσεις από κοινού», δήλωσε ο Wang, που είναι επίσης μέλος του Κρατικού Συμβουλίου στο 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ Ειρήνης που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο Tsinghua στο Πεκίνο.
«Η πιο επείγουσα προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση της κατασκευής του ‘’σινικού τείχους της ανοσίας’’ για την καταπολέμηση του ιού, η υπέρβαση των πολιτικών διακρίσεων και η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας κατά της πανδημίας», σημείωσε.
Η Κίνα, όπου ο κορωνοϊός εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Wuhan στα τέλη του 2019, έχει παράσχει περισσότερες από 480 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου σε άλλα κράτη, αναφέρει το Reuters.
Ο Wang είπε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για να βελτιώσει την προσβασιμότητα και την προσιτή τιμή των εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Μέχρι την Παρασκευή (2/7/2021), η Κίνα είχε χορηγήσει συνολικά 1,28 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης