Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Άνοιγμα στις 19/7 αλλά με προσοχή ανακοινώνει ο Boris Johnson

Μ. Βρετανία: Άνοιγμα στις 19/7 αλλά με προσοχή ανακοινώνει ο Boris Johnson
Ο Johnson θα ανακοινώσει σήμερα τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για την άρση των περιορισμών στην Αγγλία
Σχετικά Άρθρα

Το άνοιγμα όλων των δραστηριοτήτων και την άρση όλων των περιορισμών από τις 19 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Δευτέρα 12/7 ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson, ο οποίος πάντως θα επισημάνει πως χρειάζεται προσοχή καθώς η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα.
Σήμερα 12/7 ο Johnson θα ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης του για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και το τέλος των περιορισμών, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνουν επιστήμονες και ειδικοί μια και είναι σε έξαρση η επιδημία με χιλιάδες κρούσματα να ανακοινώνονται καθημερινά.
Ωστόσο, το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει στη Μ. Βρετανία – εκτιμάται πως ποσοστό μεγαλύτερο του 87% των ενηλίκων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19 και το 66% έχει λάβει δύο δόσεις – αναμένεται να επιτρέψει την άρση των περιορισμών.
«Η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχει ακόμη τελειώσει.
Τα περιστατικά μόλυνσης θα αυξάνονται καθώς θα ξεκλειδώνουμε.
Έτσι, καθώς επιβεβαιώνουμε τα σχέδια μας σήμερα, το μήνυμά μας θα είναι ξεκάθαρο.
Η προσοχή είναι απολύτως σημαντική και πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη, ώστε να μην καταργήσουμε την πρόοδό μας» ανέφερε σε ανακοίνωση του που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Κυριακή 11/7 ο Johnson.
Πάντως, αν και αναμένεται να αρθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας και να αρθούν όλα τα περιοριστικά μέτρα από την χωρητικότητα των επιχειρήσεων μέχρι την χρήση μάσκας, ο Johnson εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να τις φορούν όταν βρίσκονται σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης