Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 11 μηνών η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών κατοικιών τον Ιούλιο

ΗΠΑ: Σε χαμηλό 11 μηνών η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών κατοικιών τον Ιούλιο

Ο δείκτης NAHB / Wells Fargo Housing Market υποχώρησε σε 80 το μήνα από 81 τον Ιούνιο

Σχετικά Άρθρα

Η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών κατοικιών στις ΗΠΑ μειώθηκε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2020, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021.
Ο δείκτης NAHB / Wells Fargo Housing Market υποχώρησε στις 80 μονάδες από 81 τον Ιούνιο.
Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν ότι ο δείκτης θα αυξηθεί οριακά σε μια ένδειξη στα 82.

Ελλείψεις παντού

«Οι κατασκευαστές αντιμετωπίζουν ελλείψεις οικοδομικών υλικών, οικοδομήσιμων οικοπέδων και εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού, καθώς και ένα απαιτητικό ρυθμιστικό περιβάλλον», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της NAHB, Robert Dietz.
«Αυτό ασκεί ανοδική ώθηση στις τιμές των κατοικιών και αποθαρρύνει τους πολλούς υποψήφιους αγοραστές, ακόμη και όταν η ζήτηση παραμένει ισχυρή σε ένα περιβάλλον χαμηλών αποθεμάτων».

Προσφορά

Οι αυξανόμενες τιμές των κατοικιών και η περιορισμένη προσφορά προχώρησαν πρόσφατα στις πωλήσεις κατοικιών και λιγότεροι Αμερικανοί καταναλωτές πιστεύουν ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσουν κατοικία.
Το δείκτης της NAHB σχετικά με τις προσδοκίες για πωλήσεις κατοικιών σε οικογένειες τους επόμενους έξι μήνες αυξήθηκε κατά δύο μονάδες σε 81 τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης των τρεχουσών συνθηκών πωλήσεων μειώθηκε κατά μία μονάδα, στις 86.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης