Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Αυστραλία για το lockdown – Πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση διαδηλώσεις - Κινητοποιήσεις και στη Γαλλία

Οργή στην Αυστραλία για το lockdown – Πρωτοφανείς σε έκταση και ένταση διαδηλώσεις - Κινητοποιήσεις και στη Γαλλία
Χιλιάδες οργισμένοι Αυστραλοί πραγματοποίησαν πορεία στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ το Σάββατο (24/7/2021) απαιτώντας τερματισμό του lockdown
Σχετικά Άρθρα

Μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας κατά του lockdown και ενώ τα κρούσματα Covid αυξήθηκαν στο Σίδνεϊ με τις αρχές της χώρας να προειδοποιούν για συνεχιζόμενο και εντεινόμενο πρόβλημα.
Χιλιάδες οργισμένοι Αυστραλοί πραγματοποίησαν πορεία στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ το Σάββατο (24/7/2021) απαιτώντας τερματισμό του lockdown, που εισέρχεται στην πέμπτη του εβδομάδα.
Στην κινητοποίηση μετείχαν πάνω από 3.500 διαδηλωτές, πολλοί αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση ενώ συνελήφθησαν 57 άτομα.
Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Μελβούρνη, την Αδελαΐδα και το Μπρίσμπεϊν.
Καθώς οι διαδηλωτές συγκεντρώνονταν στο Σίδνεϊ, ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Brad Hazzard έκανε λόγο για ένα νέο ρεκόρ μολύνσεων και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
«Χρειαζόμαστε πραγματικά την κοινότητά μας, ιδιαίτερα στο νοτιοδυτικό και δυτικό Σίδνεϊ, ακούστε και μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Hazzard.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Αυστραλία έχει καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας 32.594 κρούσματα και 916 θανάτους.

Οι διαδηλώσεις

Στο Σίδνεϊ, επεισόδια ξέσπασαν μεταξύ έφιππων αστυνομικών και διαδηλωτών, οι οποίοι πέταξαν εναντίον τους γλάστρες και μπουκάλια, την ώρα που οι κάτοικοι έχουν κληθεί να παραμείνουν στα σπίτια τους, για έναν μήνα, προκειμένου να περιοριστεί η αναζωπύρωση της επιδημίας Covid-19.
Στη Μελβούρνη, τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν τους δρόμους, αφότου έδωσαν ραντεβού μπροστά από το κοινοβούλιο της πολιτείας Βικτόρια, νωρίς το απόγευμα τοπική ώρα.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκες, παραβίασαν κανόνες που σχετίζονται με τις μη αναγκαίες μετακινήσεις και τις δημόσιες συναθροίσεις κι ενώ οι αρχές αφήνουν να εννοηθεί πως τα μέτρα ενδέχεται να παραμείνουν σε ισχύ έως τον Οκτώβριο.
«Αυστραλία, ξύπνα» (Wake up Australia) ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν σε ένα πανό.
Ελικόπτερα πετούσαν πάνω από το Σίδνεϊ, μια πόλη πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία δίνει μάχη για να αναχαιτίσει την επιδημική αναζωπύρωση, που οφείλεται στην παραλλαγή Delta του κορωνοϊού, την ώρα που η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας (της οποίας είναι πρωτεύουσα) κατέγραψε 163 νέα κρούσματα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 2.000.
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως βεβαίωσε παραβάσεις σε σχεδόν 100 ανθρώπους, προχώρησε σε 57 συλλήψεις στο Σίδνεϊ και έξι στη Μελβούρνη. Διαβεβαιώνει, στην ανακοίνωσή της, πως υπερασπίζεται «την ελευθερία της έκφρασης και των ειρηνικών συναθροίσεων», εκτιμώντας πως οι σημερινές διαδηλώσεις παραβίαζαν τους «κανόνες δημόσιας υγείας που βρίσκονται σε ισχύ».
Περί τους 100 αστυνομικούς επενέβησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Σίδνεϊ και διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από το πλήθος από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, που τους είχαν φορέσει χειροπέδες.

Κινητοποιήσεις και στη Γαλλία

Διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού και κατά των περιορισμών για τον Covid-19 στη Γαλλία συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο κέντρο του Παρισιού το Σάββατο 24 Ιουλίου, με τις μονάδες αντιμετώπισης ταραχών να κάνουν χρήση δακρυγόνων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο BFM.
Εκτός του Παρισιού, διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις της χώρας όπως στη Μασσαλία, το Μονπελιέ, τη Νάντη και την Τουλούζη, καθώς το γαλλικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει αυτό το Σαββατοκύριακο το κυβερνητικό νομοσχέδιο, που προβλέπει την εγκαθίδρυση ενός υγειονομικού πιστοποιητικού και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης