Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ (Λευκός Οίκος): Συμμόρφωση με τη νέα οδηγία για χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – Biden: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο

ΗΠΑ (Λευκός Οίκος): Συμμόρφωση με τη νέα οδηγία για χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς  χώρους – Biden: Εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στο Δημόσιο

Σε ετοιμότητα για επαναφορά υγειονομικών μέτρων εξαιτίας της εξάπλωσης της παραλλαγής Delta,. δηλώνει ο Λευκός Οίκος

Σχετικά Άρθρα

Την επαναφορά του μέτρου της χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για τους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και της κυβέρνησης Biden όταν επισκέπτονται περιοχές με υψηλούς ρυθμούς μετάδοσης Covid-19, ανακοίνωσε η υπεύθυνη τύπου Jen Psaki, όπως μετέδωσε το CNBC την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021.
Η απόφαση αυτή ήρθε καθώς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC)προανήγγειλαν επικαιροποιημένη οδηγία σύμφωνα με την οποία οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επαναφέρουν τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και όπου υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού ενώ την ίδια ώρα ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των ομοσπονδιακών υπαλλήλων.

Ετοιμότητα

«Φυσικά θα τηρούμε κάθε πτυχή των αναθεωρημένων κατευθυντήριων οδηγιών των CDC όσον αγορά τις μάσκες οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου Jen Psaki σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τρίτη.
«Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε έτοιμοι να φορέσουμε ξανά μάσκες αν χρειαστεί», υπογράμμισε.

Ενημέρωση Biden

Η Psaki πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την αναθεώρηση της οδηγίας την Τρίτη 27 Ιουλίου 2021 από τον Dr. Anthony Fauci, τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου για τον κορωναϊό.
Όταν ρωτήθηκε εάν ο Λευκός Οίκος ήταν απογοητευμένος από την επιστροφή ενός υγειονομικού μέτρου για τους εμβολιασμένους, η ίδια υπογράμμισε τη σοβαρότητα της αναδυόμενης παραλλαγής Delta.
«Όλοι αντιμετωπίζουμε έναν εξελισσόμενο ιό όπου δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο», εξήγησε

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Joe Biden δήλωσ εότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των ομοσπονδιακών υπαλλήλων για τον κορωνoϊό.
«Αυτό είναι υπό εξέταση τώρα», υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης