Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλια για covid-19: Ισημερινός και Ρωσία δρομολογούν συνεργασία για την παραγωγή ποσοτήτων του Sputnik V

Εμβόλια για covid-19: Ισημερινός και Ρωσία δρομολογούν συνεργασία για την παραγωγή ποσοτήτων του Sputnik V
Το   Sputnik V έχει λάβει πράσινο φως από τις αρχές 69 κρατών, όχι όμως ακόμη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ)

Τηλεφωνική συνομιλία είχαν ο πρόεδρος του Ισημερινού Guillermo Lasso και ο Ρώσος πρόεδρος, v. Putin , κάνοντας αναφορά στο ενδεχόμενο παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V για την COVID-19 στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με το Κίτο.
«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης (...) συζητήθηκε οδικός χάρτης αμοιβαία επωφελής για τις δύο χώρες, που συμπεριλαμβάνει την εγκατάσταση εργοστασίου παραγωγής των Sputnik V και Sputnik Light», που χορηγούνται αντίστοιχα σε δύο και μία δόση, διευκρινίστηκε από την πλευρά του Ισημερινού.
Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter από τον κ. Lasso , η συνομιλία ήταν «καρποφόρα» και εκτός του σχεδίου για την παραγωγή του εμβολίου για την COVID-19, εξετάστηκαν «σιδηροδρομικά, ενεργειακά και πετρελαϊκά έργα», αλλά και το ενδεχόμενο να συναφθούν «συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου».

Το Sputnik V

Το ινστιτούτο Γκαμαλέγια, που ανέπτυξε το Sputnik V, ενέκρινε στις αρχές Αυγούστου την παραγωγή του σκευάσματός της στην Αργεντινή, που ήταν η πρώτη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου και έλαβε άδεια επείγουσας χρήσης.
Ήδη, το εμβόλιο έχει λάβει πράσινο φως από τις αρχές 69 κρατών, όχι όμως ακόμη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).
Στη Λατινική Αμερική, αξιοποιείται στο Μεξικό, στη Γουατεμάλα, στη Βενεζουέλα, στη Βολιβία.

Εμβολιασμοί στον Ισημερινό

Πάντως, οι υγειονομικές αρχές του Ισημερινού χορηγούν τα εμβόλια της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNtech, της κινεζικής φαρμακοβιομηχανίας Sinovac, της καναδοκινεζικής Cansino Biologics και της βρετανοσουηδικής Astrazeneca.
Ήδη, μια δόση έχουν λάβει 6,8 εκατ. από τους 17,7 εκατ. κατοίκους της χώρας , ενώ περίπου 2,6 εκατ. έχουν λάβει και τη δεύτερη.
Συνολικά, το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού έχει καταγράψει 31.721 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 490.000 κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης